Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia v Moldave nad Bodvou: Topilo sa dvojročné dieťa! Boj o život prehralo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ATE stredisko Nitra AIR)

MOLDAVA NAD BODVOU - V Moldave nad Bodvou v stredu zachraňovali 2,5-ročné dieťa, malo spadnúť do rieky. Oznámenie o tom prijali aj hasiči. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

Aktualizované o 16:15

Topiace sa dieťa, ktoré zachraňovali v stredu v Moldave nad Bodvou, napokon v nemocnici zomrelo. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že polícia v týchto chvíľach miesto udalosti dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti. "Polícia bola krátko pred 12.00 h požiadaná príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí boli privolaní k topiacemu sa dvojročnému dieťaťu v potoku, o asistenciu. Z vody ho vytiahol miestny občan, ktorý ho videl na hladine," uviedla.

Dieťa prevzali záchranári rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí začali na mieste s oživovaním. Následne ho do nemocnice previezli leteckí záchranári. "Žiaľ, aj napriek enormnej snahe záchranárov a lekárov, dieťa krátko pred 14.00 h v nemocnici zomrelo," dodala Mésarová.

"Jeden z našich hasičov bol na mieste počas svojho voľna, iniciatívne zavolal na pomoc svojich kolegov," uviedla Matis Libová. Dieťa bolo podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) Zuzany Hopjakovej silne podchladené.

Bližšie informácie o tom, čo sa stalo, nemá. "Po príchode na miesto bolo dieťa v sanitke, prevzali sme ho od posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá začala kardiopulmonálnu resuscitáciu, my sme pokračovali," dodala s tým, že počas kontinuálnej resuscitácie dieťa odovzdali do starostlivosti detského ARO v Košiciach.

archívne video

V jednom z michalovských bytov našli štyri mŕtve osoby (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 sa topilo dieťa, na miesto sme okamžite vyslali záchranárov. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o maloletú osobu aj citlivosť prípadu, však viac informácií nemôžem poskytnúť," povedala pre hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.Dieťa bolo podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) Zuzany Hopjakovej silne podchladené. 

Viac o téme: RiekaDieťaHaZZMoldava nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu