Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Sudkyňa KS v Košiciach, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu, sa odvolala

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Sudkyňa Krajského súdu (KS) v Košiciach Monika Géciová, ktorú ešte vlani v októbri odvolal z funkcie disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR, sa voči tomuto rozhodnutiu odvolala. Ide o sudkyňu, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu. Vecou sa tak bude zaoberať odvolací disciplinárny senát NSS SR. Informoval o tom jeho hovorca Michal Hajtol.

Disciplinárne obvinený sudca totiž môže proti disciplinárnemu rozhodnutiu podať odvolanie, ak takéto uložené disciplinárne opatrenie spočíva v odvolaní z funkcie. Musí však byť podané do 15 dní odo dňa doručenia disciplinárneho rozhodnutia. "Keďže sudkyňa Krajského súdu v Košiciach využila zmieňovaný opravný prostriedok, o odvolaní rozhodne odvolací disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu SR, zložený zo sudcov tohto súdu," skonštatoval Hajtol.

Sudkyňu odvolali z funkcie

Disciplinárny návrh na sudkyňu podala predsedníčka Krajského súdu v Košiciach. Sudkyňu následne 11. októbra 2022 odvolal disciplinárny senát NSS SR z funkcie. Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu.

Viac o téme: AlkoholSudkyňaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu