Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vážna zrážka vozidla MHD s posypovačom: V autobuse sa viezli cestujúci: Hlásia niekoľko zranených!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia Slovenskej republik)

KOŠICE - Zábery ako z hororu. V Košiciach prišlo v utorok vo večerných hodinách k hrozivo vyzerajúcej nehode, pri ktorej sa zrazil autobus MHD so sypačom. Cestujúci, ktorí sa v danej chvíli v autobuse viezli, utrpeli zranenia.

Archívne video: Ďalšia nehoda pod vplyvom alkoholu v Bratislave: Na Košickej zrazilo auto chodkyňu!

Ďalšia nehoda pod vplyvom alkoholu v Bratislave: Na Košickej zrazilo auto chodkyňu! (Zdroj: Tip čitateľa)

K nehode došlo v utorok okolo ôsmej hodiny večer. "34-ročný vodič viedol autobus mestskej hromadnej dopravy v pravom jazdnom pruhu v smere od Palackého ulice v Košiciach na Južné nábrežie, pričom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu autobusu a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a jeho prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného odstaveného nákladného vozidla, tzv. posypovača," uviedli. 

Vážna zrážka vozidla MHD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republik)

V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, sedem z nich po náraze spadlo na podlahu autobusu. "Podľa predbežných lekárskych správ 16-ročný cestujúci utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali dobu práceneschopnosti, 2 z cestujúcich (13, 72) utrpeli ľahké zranenia, 18-ročný cestujúci utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 10 dní, 2 cestujúci (36, 54) sa zranili iba ľahko," priblížili.

Vážna zrážka vozidla MHD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republik)

Najhoršie dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá pri páse utrpela zranenia ťažkého charakteru. V jej prípade sa doba liečenia a práceneschopnosti odhaduje na viac ako 42 dní. Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní, vodič posypovača sa pri dopravnej nehode nezranil.

"Prítomnosť alkoholu ani u vodiča autobusu ani u vodiča posypovača zistená nebola. Vodičovi mestskej hromadnej dopravy bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda," uviedla polícia. Spôsobená celková škoda bola predbežne vyčíslená na 80 000 eur. "Polícia po zadokumentovaní dopravnej nehody začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. To, ako presne k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a aká bola miera zavinenia oboch vodičov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodali. 

Vodičov tiež upozornili, že situácia na zimných cestách, kedy môže byť vozovka mokrá, prípadne sa na nej môže nachádzať vrstva kašovitého snehu alebo neodhrnutý sneh, núti k ešte väčšej opatrnosti ako obvykle. "Veľmi ľahko sa vozidlo môže dostať do šmyku, jeho vodič nad ním stratí kontrolu a zbytočné problémy sú na svete. Opatrnosti, zodpovednosti, no najmä sústredenosti nie je však nikdy dosť, ani keď sú cesty vyčistené. Nepodceňujte preto opatrnosť a svoju jazdu neberte na ľahkú váhu. Svoju maximálnu pozornosť sústreďte na situáciu na ceste, aby ste predišli stratám na životoch, zbytočným škodám na zdraví a majetku a všetci sa tak mohli tešiť z predvianočného obdobia a prichádzajúcich vianočných sviatkov," varovali. 

Viac o téme: NehodaAutobusZrážkaKošiceSypač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu