Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Fico po tom, ako mu SaS-ka dala košom v dôležitom rokovaní: Sulíkovi vynadal do hlupákov!

(Zdroj: Topky/Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Hoci strana SaS už nie je súčasťou vlády, ale parlamentnej opozície, ťahať s ostatnými stranami v nej očividne nemieni. Liberáli totiž odkázali, že nebudú o predčasných voľbách rokovať s predstaviteľmi Smeru a ani extrémistických strán. Rozhodli sa tak po rokovaní poslaneckého klubu. To rozzúrilo predsedu strany Smer-SD Roberta Fica a šéfa SaS Richarda Sulíka počastoval nadávkami.

„So stranou Smer či kotlebovcami určite nepovedieme žiadne rokovanie o predčasných voľbách. Na takéto rokovanie nevidíme žiaden dôvod, jednak pre zásadné programové rozdiely a tiež pre politickú minulosť Roberta Fica, ktorý dopustil, že všadeprítomná korupcia počas jeho vládnutia prakticky pohltila celú spoločnosť. Odmietame preto rokovať s Ficom, Kotlebom alebo Mazurekom,“ jasne odkázal podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Archívne video: Poslanci SaS sa spojili s Ficom a Mazurekom, tvrdí Šipoš

Poslanci SaS sa spojili s Ficom a Mazurekom, tvrdí Šipoš (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

 

 
Podľa liberálov je zrejmé, že musí prísť najskôr k zmene Ústavy, aby sa konali predčasné voľby. „V prvom čítaní sme súhlasili so zmenou Ústavy, ktorú navrhla Sme rodina. Podporili by sme túto novelu aj v druhom čítaní, ak by bol akceptovaný pozmeňujúci návrh SaS. Odmietame však podporiť návrh, ktorý predložil Tomáš Taraba z kandidátky ĽSNS. Je teda zrejmé, že zmena Ústavy na vypísanie predčasných volieb tak potrebuje v prvom rade zhodu medzi demokratickými stranami. Na to ale určite nepotrebujeme rokovať s Robertom Ficom,“ odkázal šéf strany Richard Sulík.

Sulík ešte nedávno prípadné rokovania so Smerom o predčasných voľbách nevylúčil. Dnešné rozhodnutie poslaneckého klubu SaS a jasné "nie" tak nenechalo chladným šéfa Smeru Roberta Fica. „Ťažko na Slovensku nájsť väčšieho politického hlupáka, ako je Sulík,“ rozčuľuje sa na sociálnej sieti. Podľa Fica Sulík najskôr odišiel z vlády kvôli Igorovi Matovičovi, len aby ju potom podporoval z opozície.

„V SaS nevie pravá ruka, čo robí ľavá. Ešte pred pár dňami chcel Sulík rokovať so stranou SMER - SD o predčasných voľbách, ale po dvoch fackách od Dostála a Cigánikovej na poslaneckom klube, sa zaradil do šíku podporovateľov Matoviča a Hegera,“ uviedol.

Sulík podľa neho dnes potvrdil, že bude vládu podporovať do 2024 a „bude brániť vlastným telom predčasným voľbám, rovnako ako prezidentka.“ 

„Gratulujem, pán Sulík k Vášmu ďalšiemu detskému politickému výkonu,“ dodal.

Viac o téme: RokovaniaExtrémistiRobert FicoSmer-SDSaSRichard SulíkPredšasné voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu