Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Norbert Bödör sa postaví pred Najvyšší súd: Robert Fico a obhajcovia pochybujú o nestrannosti konania

Robert Fico, Pavol Gašpar, Marek Para Zobraziť galériu (5)
Robert Fico, Pavol Gašpar, Marek Para (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico i obhajcovia obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra Pavol Gašpar a Marek Para tvrdia, že rozhodovanie Najvyššieho súdu (NS) SR o väzbe pre Norberta Bödör nebude nestranné.

Nespravodlivosť v tomto štáte pokračuje na dennej báze: Nie som obhajca Bödöra, tvrdí Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poukazujú na sudcu NS Juraja Klimenta a jeho rodinné väzby s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorého podozrievajú z manipulácie v kauzách Judáš a Očistec. O väzbe má NS rozhodovať vo štvrtok (20. 1.).

"Celý návrh prokurátora je účelový, nesprávny, nezákonný. Má to slúžiť len na to, psychicky zlomiť Norberta Bödöra," skonštatoval Para. Prokurátor chce podľa Fica za každú cenu dostať Norberta Bödöra do väzby. Kritizuje, že má v prípade rozhodovať Kliment, ktorý sa podľa Fica "otvorene hlási k politike OĽANO", pričom bol v minulosti nominantom tohto hnutia napríklad na člena Súdnej rady SR.

Bödör je podľa Kaliňáka nevinný: Smer pripravuje trestné oznámenie na Hamrana! S referendami to nepreháňame

Obhajcovia i Norbert Bödör zároveň deklarovali, že sa nebudú vyhýbať hlavnému pojednávaniu v kauze Dobytkár. Norbert Bödör hovorí, že konania voči nemu sa manipulovali. Upozornil aj na pochybenia prokurátora ÚŠP. Je pripravený preukázať svoju nevinu. Obvineného podnikateľa najskôr minulý týždeň prepustili z väzby, kde bol približne rok a pol pre kauzu Dobytkár.

Robert Fico, Pavol Gašpar,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Robert Fico, Pavol Gašpar,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho o pár hodín neskôr zadržala v súvislosti s kauzou Valčeky, respektíve Judáš. Norberta Bödör v nej majú stíhať za korupčnú trestnú činnosť. Cez víkend Norberta Bödöra prepustil Špecializovaný trestný súd zo zadržania na slobodu. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Rozhodovať bude preto NS SR.

Robert Fico, Pavol Gašpar,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Robert Fico, Pavol Gašpar,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

NS zrušil termín pojednávania

Najvyšší súd (NS) SR zrušil termín pojednávania o väzbe Norberta B. Dôvodom je námietka zaujatosti, ktorú obvinený podal voči sudcom NS Jurajovi Klimentovi a Petrovi Štiftovi. Informovala o tom hovorkyňa NS Alexandra Važanová. Verejné zasadnutie sa malo konať 20. januára. "O novom termíne verejného zasadnutia vás budeme informovať po jeho určení," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: VäzbaRobert FicoNajvyšší súdMarek ParaNorber BödörPavol Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu