Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

TAKTO si NAKA prišla po Bödöra! VIDEO priamo zo zásahu zverejnil jeho advokát: Ostré slová na adresu polície

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Pavol Gašpar)

BRATISLAVA – Kauza okolo nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra nabrala posledné dni na obrátkach. Po tom, ako sa dostal po roku pol spoza mreží na slobode dlho nepobudol a znova si po neho prišla polícia. Jeho advokát Pavol Gašpar sa rozhodol zverejniť video zo zásahu a nešetril pritom kritikov.

Video zo zásahu zverejnil Gašpar na sociálnej sieti Facebook. "Ústavný súd skonštatoval, že Norbert Bödör bol väznený nezákonne a boli porušené jeho základné ľudské práva. Najvyšší súd napriek tomu robil obštrukcie, a reagoval až po podaní trestného oznámenia obhajcami, a zverejnení podozrení z páchania trestnej činnosti sudcami tohto súdu. Po 19 mesiacoch strávených osamote na ploche 6 m2 bol prepustený na slobodu," uviedol.

Bödörov advokát Pavol Gašpar zverejnil video z jeho zadržania (Zdroj: Facebook/Pavol Gašpar)

Doma mal Bödör stráviť iba necelé 2 hodiny, keď došlo k zásahu policajného komanda. "Viac ako 8 policajných áut, zásahový tím ozbrojený samopalmi, rebríky, baranidlá. Áno, takto sa chodí zadržiavať osoba po 19 mesačnom výkone väzby, ktorá sa víta s rodinou, zbrane má dávno odovzdané na polícii, nikdy v minulosti nekládla odpor, dostavovala sa na všetky úkony, a ani sa nevyhýbala žiadnemu trestnému konaniu," uviedol advokát.

TAKTO si NAKA prišla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Pavol Gašpar)

V dome sa pritom podľa jeho slov nachádzali okrem iných osôb aj štyri maloleté deti. "Norbert Bödör bol nútený v mrazivom počasí počas úvodných minút zásahu stáť bosý, bez topánok, v priestore pred jeho domom. Zasahujúci policajti pritom nemali problém mieriť samopalmi aj na jeho deti," tvrdí právnik.

TAKTO si NAKA prišla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Pavol Gašpar)

"No a akútny dôvod zadržania, ktorý uviedla vyšetrovateľka NAKA JUDr. Alžbeta Farkašová? Potreba výsluchu vo veci, kde takmer 9 mesiacov neurobila jediný úkon, a kde už bol Norbert Bödör dávno vypočutý," dodal.

TAKTO si NAKA prišla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Pavol Gašpar)

Uviedol tiež, že vstup na pozemok a do obydlia, či obmedzenie osobnej slobody členov rodiny po tom, čo Norbert Bödör dobrovoľne podstúpil úkon zadržania pred svojim domom, je trestný čin. Využiť plánujú všetky zákonné prostriedky aby vyvodili zodpovednosť voči konkrétnym osobám.

TAKTO si NAKA prišla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Norberta Bödöra prepustili iba minulý týždeň z väzby, kde bol približne rok a pol. Dôvodom bola kauza Dobytkár. Národná kriminálna agentúra ho však už o pár hodín neskôr zadržala v súvislosti s kauzou Valčeky, respektíve Judáš. Podnikateľa v nej majú stíhať za korupčnú trestnú činnosť. Špecializovaný trestný súd ho však cez víkend zo zadržania opäť prepustil na slobodu. Prokurátor ale podal voči takémuto verdiktu sťažnosť. Vo štvrtok mal tak vo veci rozhodovať Najvyšší súd, avšak predseda senátu Juraj Kliment zrušil termín verejného zasadnutia z dôvodu námietky zaujatosti podanej obvineným Bödörom. Nový termín zatiaľ známy nie je.

Viac o téme: VideoZásahZadržaniePolícia NAKANorbert BödörPavol Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu