Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia v najhoršej fáze: Čiernych budeme mať už 24 okresov!

Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (7)
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Od pondelka 1. novembra bude na Slovensku v čiernej farbe 24 okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, bude 39 okresov. Oproti minulému týždňu máme až o 14 čiernych okresov viac.

Červených okresov bude osem, rovnako bude osem okresov oranžových, teda v stupni ostražitosti. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

VIDEO Minister zdravotníctva o aktuálnej situácii

Situácia sa opäť mierne zhoršila, no podľa ministra zdravotníctva je pod kontrolou: Od pondelka máme už 24 čiernych okresov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Dušičky budú bez obmedzení: 5 rád odborníkov! Riziko, že v ČIERNOM okrese stretnete pozitívneho, je vysoké


Aktualizované 10:20 Epidemiologická situácia na Slovensku sa opäť mierne zhoršila. Denne pribudne 3646 prípadov nového koronavírusu. Vzrástol aj počet hospitalizovaných z 891 na 1223 pacientov. Na umelej pľúcnej ventilácii je aktuálne 129 pacientov.

Aktualizované 10:12 Minister Lengvarský v krátkosti informoval o aktuálneom stave. O núdzovom stave sa podľa neho neuvažuje.

Aktualizované 10:09 Takto bude od pondelka vyzerať mapa Slovenska. Z východu postupne sčernieva. 

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Aktualizované 10:05 Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 90 percent žiakov, dištančným spôsobom desať percent školákov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva Branislav Gröhling. "Z týchto desiatich percent sa deväť percent vzdeláva online, zvyšné percento prostredníctvom pracovných listov či telefonicky," priblížil.

Aktualizované 10:00 COVID automat je nastavený dobre, zlyháva dodržiavanie pravidiel

Samotný COVID automat je podľa premiéra nastavený dobre. "Plán je dobre nastavený, problém je, že dodržiavanie pravidiel zlyháva, ale to je o našej osobnej zodpovednosti. Každý z nás sa rozhoduje, ado akej miery bude dodržiavať pravidlá a to ovplyvňuje výsledky," povedal. 

VIDEO Premiér Eduard Heger o aktuálnej situácii

Premiér Heger vyzval ľudí na očkovanie: COVID automat je nastavený správne, problém je, že dodržiavanie pravidiel zlyháva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 9:45 Počet pozitívnych stále rastie, aktuálne priemerne pribúda 3000 prípadov

"Ľudí v čiernych okresoch chcem preto povzbudiť, pretože pri viacerých okresoch vidíme, že je iba pár desiatok ľudí, ktorí chýbajú k tomu, aby tento okres dosiahol minimálnu zaočkovanosť. Vyhli by sa tým najhoršej fáze COVID automatu a prísnych opatreniam," povedal po rokovaní vlády premiér Eduard Heger a vyzval ľudí 50 +, aby sa očkovali. 

Dušičky budú bez obmedzení: 5 rád odborníkov! Riziko, že v čiernom okrese stretnete pozitívneho, je vysoké (Zdroj: Topky/Maarty)

Rozdelenie OKRESOV

Vo fáze ostražitosti (oranžová farba) budú okresy Bratislava I.-V., Galanta, Komárno a Šaľa.

V 1. stupni ohrozenia (červená farba) budú okresy Dunajská Streda, Ilava, Levice, Nové Zámky, Prievidza,  Senica, Trnava a Žarnovica.

VIDEO COVID automat sa zatiaľ nebude meniť: TOTO sú dôvody odborníkom! V čiernych okresoch je riziko nákazy obrovské​

COVID automat sa zatiaľ nebude meniť: TOTO sú dôvody odborníkom! V čiernych okresoch je riziko nákazy obrovské​ (Zdroj: Topky/Maarty)

V bordovej farbe, teda v 2. stupni ohrozenia budú okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Kežmarok, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Liptovský Mikuláš, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rožňava,  Senec, Skalica, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Žilina, Zlaté Moravce a okres Zvolen. 

V najhoršej čiernej farbe (3. stupeň ohrozenia) skončia okresy Bardejov, Čadca, Humenné, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Poltár, Poprad, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Tvrdošín a Vranov nad Topľou.

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia
Zobraziť galériu (7)

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia
Zobraziť galériu (7)

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia
Zobraziť galériu (7)

AKTUÁLNE Na Dušičky skončia
Zobraziť galériu (7)

Viac o téme: OkresyDušičkyKoronavírusAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu