Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dopravné obmedzenia počas návštevy pápeža: V Šaštíne sa tvoria kolóny, cestu od Kútov uzavreli

Návšteva pápeža Františka v Šaštíne Zobraziť galériu (2)
Návšteva pápeža Františka v Šaštíne (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje vodičov, ktorí prichádzajú do Šaštína od Senice, aby využili na príjazd iné trasy. V tomto úseku sa vytvárajú rozsiahle kolóny. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Využiť by mali trasy Holíč - Petrova Ves, Kúty - Čáry. Od Trnavy odporúča polícia využiť cestu cez Bukovú, Prievaly, Plavecký Mikuláš, Lakšársku Novú Ves a Borský Mikuláš. "Od Malaciek odporúčame použiť aj cestu v smere Sekule, Borský Svätý Jur a Šaštín-Stráže," povedala Bárdyová. Zároveň polícia apeluje na návštevníkov, aby si vstup do sektorov nenechávali na poslednú chvíľu.

Návšteva pápeža Františka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Krátko pred 7.30 h polícia upozornila vodičov, ktorí stoja pred obcou Sobotište, aby využili na presun trasu Holíč – Petrova Ves – Šaštín-Stráže. Svätá omša v Šaštíne, na ktorej sa zúčastní pápež František, sa začne o 10.00 h.

Cestu od Kútov uzavreli, sektory sú otvorené do 9.00 h

Cesta v smere Kúty – Šaštín-Stráže je momentálne uzatvorená. Vzhľadom na dopravnú situáciu na cestách organizátori upravili vstup do sektorov a návštevníci svätej omše môžu do nich vstupovať o hodinu dlhšie, a to do 9.00 h. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"V súčasnosti je na vstupe zdržanie, preto žiadame návštevníkov, aby sa čo najskôr registrovali do sektorov," priblížila hovorkyňa. Sektory v Šaštíne-Strážach, kde sa v stredu uskutoční svätá omša s účasťou Svätého Otca Františka, otvorili svoje brány v utorok (14. 9.) o 22.00 h. Bárdyová potvrdila, že noc bola pokojná.

Polícia žiada návštevníkov, aby si vstup a bezpečnostnú kontrolu nenechávali na poslednú chvíľu. "Tiež pripomíname, aby si všetci pripravili všetky potrebné doklady, a tým urýchlili kontrolu aj vstup do sektorov," poznamenala. So zdržaním je potrebné počítať na takmer všetkých príjazdových cestách. Polícia zároveň žiadal verejnosť, aby sa naďalej riadila pokynmi príslušníkov Policajného zboru. Svätá omša v Šaštíne, na ktorej sa zúčastní pápež František, sa začne o 10.00 h.

Správu priebežne aktualizujeme.

Viac o téme: CestaNávšteva PápežObmedzeniaKútyŠaštín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu