Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pápež František sa po návšteve Slovenska vrátil do Ríma: Slovákom sa poďakoval

pápež František Zobraziť galériu (2)
pápež František (Zdroj: SITA/Tiziana Fabi, Pool via AP)

VATIKÁN - Pápež František sa v stredu popoludní po návšteve Budapešti a Slovenska vrátil späť do Ríma. Počas letu v súlade so zvykom pozdravil prezidentov prelietaných krajín. Okrem rozlúčkového telegramu slovenskej hlave štátu zaslal telegramy prezidentom Maďarska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny a Talianska. Pripojil aj poďakovanie Slovákom, informuje spravodajský portál Vatican News.

"Vzdávam vďaky Bohu za to, že mi dovolil uskutočniť túto apoštolskú cestu. Som vďačný všetkým, ktorí rozličnými spôsobmi spolupracovali, osobitne prostredníctvom modlitby. Všetkých si vás nesiem v srdci," uviedol Svätý Otec na sociálnej sieti.

Pápež František sa po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Tiziana Fabi, Pool via AP)

Po prílete na rímske letisko Ciampino sa pápež tradične zastavil v mariánskej bazilike Santa Maria Maggiore v centre Ríma, kde sa v krátkej modlitbe pred obrazom Presvätej Bohorodičky "Salus populi romani" poďakoval Panne Márii za ochranu počas apoštolskej cesty. Následne sa vrátil do Vatikánu, oznámilo tlačové stredisko Svätej stolice.

Návšteva pápeža Františka trvala štyri dni

Pastoračná návšteva pápeža Františka na Slovensku sa skončila v stredu popoludní po štyroch dňoch, počas ktorých absolvoval stretnutia s najvyššími predstaviteľmi štátu, zástupcami náboženských obcí, ako aj židovskej či rómskej komunity. V priebehu svojej cesty do SR navštívil Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

Svätý Otec sa zvítal s návštevníkmi svätej omše v Šaštíne

Svätý Otec sa zvítal s návštevníkmi svätej omše v Šaštíne (Zdroj: TASR / Jakub Kotian)

Viac o téme: PoďakovanieRímPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu