Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rozhodnutie o ďalšom osude nadzvukového letectva je na nástupcoch, tvrdí ministerstvo

Stíhačka F-16
Stíhačka F-16 (Zdroj: SITA/Kwon Joon-woo/Yonhap via AP)

BRATISLAVA - Obstaranie stíhacích lietadiel F-16 realizovalo Ministerstvo obrany (MO) SR ako najlepšie riešenie z pohľadu ceny a kvality. Možné vrátenie je na rozhodnutí nového vedenia rezortu. Uviedla to hovorkyňa MO SR Danka Capáková. Reagovala tak na slová lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča, povereného zostavením vlády, o tom, že vrátenie považuje za dramaticky lacnejšie.

"Súčasné vedenie ministerstva obrany vyriešilo na základe odborných analýz otázku budúcnosti nadzvukového letectva, a to voľbou najlepšieho riešenia z pohľadu ceny a kvality, čiže obstaraním stíhacích lietadiel F-16," zhrnula hovorkyňa. Informovala, že naďalej pokračuje aj výcvik pilotov v zahraničí.

V súvislosti s kúpou stíhačiek sa realizuje aj rekonštrukcia Leteckej základne na Sliači, tá podľa hovorkyne "pokračuje v zmysle platného uznesenia vlády". Líder hnutia OĽaNO Matovič, poverený zostavením vlády, v nedeľnej diskusnej relácii povedal, že vrátenie objednaných stíhačiek F-16 Američanom považuje za dramaticky lacnejšie. Či je to reálne, sa podľa neho ešte uvidí.

Viac o téme: StíhačkySlovenskoMinisterstvo obranyF-16
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu