Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pekárky nemajú z čoho žiť, zamestnávateľ im zadržiava mzdy

V pekárňach nie je bez pláce iba Martina Zemanová (25 - vpravo), ale rovnako zle skončili aj jej kolegyne Monika Harangová (32 - vľavo) a Irena Dandášová.
V pekárňach nie je bez pláce iba Martina Zemanová (25 - vpravo), ale rovnako zle skončili aj jej kolegyne Monika Harangová (32 - vľavo) a Irena Dandášová. (Zdroj: Nový Čas)

TREBIŠOV - Bez peňazí a takmer na mizine! Niekoľko trebišovských pekárok nemá z čoho žiť, lebo majiteľ pekární a cukrární Jozef J. im bezdôvodne zadržiava mzdy. Jedna z nich, Martina Zemanová (25) s manželom, ktorý je na invalidnom dôchodku, nemá ani na zaplatenie účtov.

„Počas ôsmich mesiacov v pekárňach si s nami majiteľ robí, čo chce. Buď nevyplatil nič, alebo len omrvinky. Za september som doteraz nevidela ani korunu, a to poberám len minimálnu mzdu,“ smutne povedala mladá Trebišovčanka, ktorá v pekárňach pečie a balí pečivo. Trpezlivosť ju už prešla a za nevyplatenie mzdy podala na polícii trestné oznámenie.

„Musela som viackrát prosiť, aby mi dali aspoň časť z platu, pretože už nemáme z čoho žiť. Najprv mi hodili na stôl aspoň tisícku, no teraz sa so mnou už nik nechce ani baviť,“ dodala Martina Zemanová. Rovnaký osud postihol aj jej kolegyne, ktoré potvrdili, že v pekárňach si zo zamestnancov robia dobrý deň. Majiteľa pekární Jozefa J., známeho zemplínskeho agropodnikateľa, zastihnúť nie je možné. Polícia ho však už pred dvoma rokmi obvinila zo závažného tunelovania viacerých firiem, v ktorých vznikla zhruba 170-miliónová „sekera“. Stále je na slobode a uniká spravodlivosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu