Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

MIMORIADNE Polícia vyšetruje Kočnera ako objednávateľa vraždy Jána a Martiny: Súdu ponúkal milión

Marián Kočner Zobraziť galériu (3)
Marián Kočner (Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA - Šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško má svoje dni vo funkcii spočítané. Aj napriek tomu, že ešte nebolo ukončené disciplinárne konanie, ktoré začal dočasný prezident policajného zboru Milan Lučanský, Hraško má do konca roka z funkcie odísť. Zároveň povedal aj to, že Mariana Kočnera vyšetrujú ako možného objednávateľa vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Podnikateľ Marian Kočner je momentálne väzobne stíhaný a obvinený je v kauze falšovania zmeniek. Stále sa však pokúša dostať na slobodu. Za to bol ochotný zložiť aj kauciu vo výške jeden milión eur. 

Marian Kočner chcel ísť opäť von z väzby: Za slobodu bol ochotný dať milión eur

Zdá sa však, že to nebude také jednoduché. Už nejaký čas sa špekuluje o tom, že za vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je práve Marian Kočner. Za objednávateľa brutálneho činu ho mal označiť Zoltán Andruskó, jeden z obvinených. Policajný prezident Milan Lučanký v rozhovore pre Braňa Závodského povedal, že polícia pracuje aj s touto verziou.

"Verím tomu, že v krátkom čase môže prísť k zverejneniu ďalších informácií, ktoré smerujú aj k objednávateľom," povedal Lučanský. "Preveruje sa aj verzia s Marianom Kočnerom ako s možným objednávateľom," dodal Lučanský.

Šéf NAKA končí vo funkcii

Prezident Policajného zboru Milan Lučanský sa dohodol s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore. Informovala o tom polícia na svojej facebookovej stránke. 

„Napriek tomu, že ešte nebolo ukončené disciplinárne konanie, dohodol som sa s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore. Do konca roka mi oznámi miesto v Policajnom zbore, kde by chcel ďalej pracovať. Bude to miesto v inej policajnej zložke ako je Národná kriminálna agentúra. Na funkcii riaditeľa NAKA bude do konca roka 2018. Keďže som dočasný prezident PZ, miesto po ňom neobsadím, nechám to na nového policajného prezidenta. Uvažujem o tom, že poverím riadením NAKA terajšieho zástupcu riaditeľa NAKA, Patrika Juríka," povedal Lučanský. 

Výsluchy Za slušné Slovensko

Prezident policajného zboru Milan Lučanský začal prednedávnom disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Dôvodom je postup vyšetrovania v prípade anonymného trestného oznámenia na organizátorov Za slušné Slovensko.

„Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko," uviedol vtedy Lučanský s tým, že práve preto začal disciplinárne konanie.

Viac o téme: NAKAPeter HraškoMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu