Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kysucké N. Mesto žiada od Fica pomoc pre ľudí zo zhorenej ubytovne

Zhorená ubytovňa v Kysuckom Novom Meste.
Zhorená ubytovňa v Kysuckom Novom Meste. (Zdroj: TASR)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Vedenie Mestského úradu v Kysuckom Novom Meste žiada o pomoc pre ľudí, ktorých požiar unimobuniek pripravil o strechu nad hlavou, aj premiéra Roberta Fica.

Chcú pre nich vystavať murovanú bytovku, dovtedy bude musieť približne 60 ľudí bývať v provizórnych priestoroch v šiestich jednoizbových bytoch a v budove bývalých detských jaslí. O financie na výstavbu nových priestorov požiadali aj ministerstvo výstavby. Išlo by o byty nižšieho štandardu a investíciu minimálne 12 miliónov korún.

"Dostali sme prísľub, že tento rok už asi nie, ale na budúci, potom sme oslovili aj pána premiéra, či by neuvoľnil nejaké prostriedky z rezervy, uvidíme, odpoveď sme ešte nedostali," agentúru SITA informovala viceprimátorka Jana Svrčková.

Do konca budúceho týždňa by mali dokončiť búracie práce na zhorenisku. Po preskúmaní vzoriek DNA a stôp, ktoré sa našli na mieste požiaru ubytovne je už známa aj identita obetí. Podľa žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej si katastrofa vyžiadala život piatich žien a štyroch mužov. Telá obetí tak môžu pozostalí pochovať v najbližších dňoch. Polícii sa podarilo zistiť i mená dvoch nezvestných osôb - ide o 65-ročnú ženu a jej 42-ročného syna z Kysuckého Nového Mesta. Polícia zároveň pokračuje vo vyšetrovaní okolností a príčin požiaru, ktorý zničil ubytovňu 3. augusta. Mesto ju postavilo pre sociálne slabšie rodiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu