Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vlakovú dopravu začínajú po veternej smršti obnovovať

Preplnená železničná stanica v Liptovskom Mikuláši. Davy ľudí  čakajú na vlakové súpravy na obnovenie premávky.
Preplnená železničná stanica v Liptovskom Mikuláši. Davy ľudí čakajú na vlakové súpravy na obnovenie premávky. (Zdroj: TASR)

POPRAD - Od 9:00 je čiastočne obnovená osobná železničná doprava v úsekoch postihnutých kalamitou na hlavnom železničnom ťahu medzi Svitom a Kraľovanmi.

Na väčšine úsekov je len jednokoľajná prevádzka a medzi Štrbou a Liptovským Mikulášom vlaky jazdia mimoriadne s dieselovými rušňami. Od 7:00 ráno bola zabezpečená náhradná autobusová doprava šiestimi autobusmi. Po obnovení prevádzky bola zrušená.

Nočné rýchliky meškajú od 50 do 300 minút. Predpoludním budú pravdepodobne niektoré diaľkové rýchliky meškať najviac 120 minút, popoludní budú už vlaky premávať bez výraznejšieho meškania podľa platného cestovného poriadku. O vývoji situácie bude spoločnosť priebežne informovať. Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom je možné získať na čísle kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

Železničnú dopravu v úseku Spišská N. Ves - Štrba obnovili


BRATISLAVA - Železničnú dopravu v úseku Spišská Nová Ves - Štrba a v okolí Dolného Kubína dnes krátko po 6. hodine Železnice SR obnovili.

Železnice SR upozorňujú cestujúcu verejnosť, že je naďalej nutné rátať s meškaniami vlakov a prestupmi na autobusy v Liptovskom Mikuláši a Štrbe. Zástupcovia železníc predpokladajú, že dnes približne od 10. hodiny bude premávka na niektorých postihnutých úsekoch trate zabezpečovaná motorovou trakciou.

V dôsledku nočnej búrky železničnú dopravu od polnoci zastavili v úseku od Popradu - Tatier po Kraľovany, na niektorých úsekoch Tatranských elektrických železníc, ako aj v traťových úsekoch Podbrezová Dubová, Párnica Dolný Kubín a Červená Skala Telgárt.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu