Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Po veternej smršti hasiči odstraňujú popadané stromy

BRATISLAVA - Severným Slovenskom sa v noci na piatok prehnala veterná smršť, ktorá lámala stromy. Niekoľko ciest pod Vysokými Tatrami ostalo neprejazdných pre popadané stromy, ktoré odstraňujú hasiči. Doprava musela byť prerušená aj na niektorých železničných úsekoch.

Úplne neprejazdné ostali podľa hasičov cesty Poprad-Hranovnica a Poprad-Spišské Bystré. Pred siedmou ráno sprejazdnili úsek cesty od Kvetnice po Pusté Pole. Vodiči nemôžu prechádzať z dôvodu odstraňovania popadaných stromov ani cez horský priechod Čertovica.

Podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky Martiny Pavlíkovej vietor polámal stromy aj na železničnú trať v okolí Dolného Kubína, Liptovského Mikuláša a na malej tatranskej železnici. Na postihnutých úsekoch prevážali cestujúcich autobusmi.

Hasiči museli zasahovať v noci vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja okrem Žiaru nad Hronom a Žarnovice. „Vykonali sme spolu 28 výjazdov a odpratali z ciest 124 stromov. Cesta medzi Detvianskou Hutou a Kokavou nad Rimavicou je naďalej neprístupná, stromy tam treba odstraňovať ťažkou technikou,“ povedal pre agentúru SITA banskobystrický krajský operačný dôstojník hasičov Ľuboš Virguľa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu