Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Predpoveď počasia na Vianoce: Ochladenie, sneh a Slovensko bude biele, až na jednu oblasť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BRATISLAVA - Vianoce sa blížia a každý sa už teší na sviatky. Vyzerá to tak, že sa dočkáme bielych Vianoc. Snežiť by malo už od stredy. Napriek tomu, že na Štedrý deň bude snežiť len na niektorých miestach, snehová pokrývka by sa však mala udržať.

Po veternej smršti zo začiatku týždňa sa december výrazne oteplil a na niektorých miestach dokonca teploty stúpli nad 10 stupňov Celzia. Kým ku koncu tohto týždňa síce ešte stále bude pretrvávať teplejšie počasie, od soboty sa to zmení. Na územie Slovenska dorazí výraznejšia vlna chladu. Výstrahy pred silným vetrom platia aj koncom týždňa najmä na severe.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: shmu.sk)

PIATOK

Cez Slovensko by sa mal už v piatok prehnať studený front, ktorý bude postupne postupovať na východ. Bude oblačno, na mnohých miestach zamračené, miestami sa vyskytne slabé sneženie, v nižších polohách aj dážď alebo dážď so snehom. Cez deň môže napadnúť do 5 cm, na horách do 10 cm. V noci sa ojedinele vyskytne aj poľadovica a očakávajú. Denná teplota sa bude pohybovať od 1 do 8 stupňov Celzia, v noci môže klesnúť na -2. Na hrebeňoch Tatier spočiatku búrlivý vietor až víchrica.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: shmu.sk)

SOBOTA

V sobotu sa bude udržiavať studený front. Bude oblačno až zamračené, na východe miestami dážď alebo snehové prehánky od 400 metrov. Teplota cez deň bude 0 až 5 stupňov, v noci 1 až - 4 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: shmu.sk)

NEDEĽA

V nedeľu sa počasie bude niesť v podobnom duchu. Cez deň však bude na území Slovenska polooblačno. Ojedinele na severe snehové prehánky. Denná teplota bude od - 1 do štroch stupňov Celzia. Noc bude oveľa chladnejšia, teploty sa budú pohybovať od - 1 stupňa až do - 12.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: shmu.sk)

Chladné počasie by malo vyvrcholiť na prelome utorka a stredy budúceho týždňa. Teploty by mali klesnúť hlavne v severnejších častiach Slovenska až na -20 stupňov. Na severe očakávajú husté sneženie, na ostatných územiach bude sneženie menej intenzívne.

Biele Vianoce

Na Vianoce síce majú byť snehové prehánky len na niektorých územiach, no snehová prikrývka by sa mala z predchádzajúcich dní vplyvom mínusových teplôt udržať. Situácia bude počas vianočného víkendu komplikovaná a predbežné predpovede zatiaľ hovoria o komplikovanej situácii s možnosťou kalamitného sneženia na severe, kde výdatná snehová nádielka. 

Opačná situácia by mala nastať na juhozápade. Táto oblasť by mohla byť ako jediná bez bielych Vianoc. Nasledujúce dni by mali byť prevažne oblačné. Obdobie pred a počas sviatkov by však malo priniesť prevažne oblačné počasie s prehánkami. Denné teploty sa budú pohybovať od 3-och do 7-ich stupňov, v noci od jedné stupňa do - 12.

Viac o téme: PočasiePredpoveďVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu