Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najhoršia herečka v betleheme: VIDEO Dvakrát utiekla, policajtom sa postarala o zábavu

Stormy sa v betleheme veľmi nepáčilo. Zobraziť galériu (2)
Stormy sa v betleheme veľmi nepáčilo. (Zdroj: SITA/AP/Ryan Penn/Katherine Scott/6 ABC)

FILADELFIA - Veľký rozruch vyvolala vo Filadelfii na východe USA sedemročná krava, ktorá vo štvrtok dvakrát utiekla z ohrady jasličiek pred miestnym kostolom. Vinníčka vo výbehu, ktorý je súčasťou adventnej výzdoby v podobe živého betlehema, už nie je, nahradila ju mladšia kolegyňa. Hoci meno utekajúcej kravy v angličtine vypovedá o búrlivosti nositeľky, farma, ktorej patrí, uisťuje, že zviera je mimoriadne pokojné a vyrovnané.

Tlačenice, kilometrové rady a zúfalstvo na Vianoce: Skoncujte s tým, tu je TIP, ako na to

Prvýkrát Stormy utiekla vo štvrtok skoro ráno ešte pred svitaním. Polícia okolo druhej hodiny rannej dostala hlásenie, že krava pobehuje okolo diaľnice I-95, ktorá prechádza mestom pozdĺž brehu rieky Delaware.

Odchytenie príslušníčky herefordského dobytka, hoci si vyžiadalo uzatvorenie niekoľkých diaľničných pruhov, bolo jednoduché, pretože jeden zo zasahujúcich policajtov má ranč s dobytkom. Stormy odviedol na parkovisko, odkiaľ bola prevezená späť ku kostolu.

Ani nie po piatich hodinách ale filadelfská polícia vydala na twitteri varovanie, že krava je opäť na úteku a že tentoraz si vykračuje po jednom z mestských bulvárov neďaleko kostola. "Krava na úteku. Opäť. Nie, nemôžeme uveriť, že o tom zase tweetujeme," napísala polícia.

Odchyt sa tentokrát odohral na štvrtom podlaží parkovacieho domu, ktorý sa Stormy rozhodla preskúmať. Do jasličiek sa ale nevrátila, namiesto toho bola prevezená späť na domovskú farmu, odkiaľ potom do Filadelfie odišla iná krava, ktorá Stormy v biblickom výjave nahradila.

Stormy nahradila Ginger, ktorá vyzerá byť so svojou rolou spokojná.
Zobraziť galériu (2)
Stormy nahradila Ginger, ktorá vyzerá byť so svojou rolou spokojná.  (Zdroj: SITA/AP/Ryan Penn/Katherine Scott/6 ABC)

Zdá sa, že pre Stormy boli úteky zábavou a nie rebelstvom. Otváranie brány výbehu totiž podľa chovateľa poňala ako hru.

Viac o téme: KravaútekBetlehemJasličky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu