Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dzurinda pozval prezidenta medzi cyklistov

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Mikuláš Dzurinda pozýva prezidenta Ivana Gašparoviča na nedeľné stretnutie s cyklistami pred prezidentským palácom.

Dzurinda si myslí, že hlavu štátu presvedčia o nezmyselnosti novely zákona o lesoch, ktorá znemožní cyklistom jazdu v lese mimo vyznačených trás a lesných ciest. "Medzi nami sa bude cítiť dobre," povedal Dzurinda s tým, že akcia nie je namierená proti prezidentovi, ale proti nezmyselnému zákonu.

"Robím si nádej, že silou argumentov a vlastnými skúsenosťami prezidenta presvedčíme, aby zákon vrátil," dodal Dzurinda.

Dzurindu prekvapilo, že prezident zrušil už dohodnuté stretnutie. "Nevidím dôvod spájať moju žiadosť, ako ústavného činiteľa, o prijatie s aktivitou, ktorú pripravujeme na nedeľu," povedal.

Nedeľné stretnutie Dzurinda organizuje s kolegom Ivanom Miklošom ako občan, dlhoročný vášnivý cyklista. Prezidenta sa opýtal, ako sa majú presadiť, keď v parlamente vládne arogancia moci, vláda s opozíciou nekomunikuje, nič jej neprechádza. "Ako máme zabrániť nezmyselnému zákonu než s pomocou verejnej mienky," opýtal sa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu