Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovenskom otriasa plienkový škandál: Matky nahnevala inovácia známej značky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Slovenky a Češky nové „pampersky“ nechcú. Výrobcu plienok zaplavili desiatky až stovky sťažností nespokojných žien, ktoré reklamu na vylepšené Pampers Premium Care bombardovali negatívnymi skúsenosťami. Do reťazca hodnotení sa zapojili aj Slovenky, ktoré zmena nepotešila.

Nespokojné zákazníčky spojili sily a na Facebooku sa obuli sa do značky Pampers. „Inovované plienky Pampers Premium Care sú hotová tragédia. Pripadá mi to ako tragédia na plienky. Plienka sa mrví, smrdí to ako penicilín a zadoček má dcéra neustále zaparený,“ opísala peripetie s plienkami Miluša. Priznala tiež, že v minulosti nekupovala žiadne iné, ale inovácia produktu ju nepotešila.

FOTO To, čo mamička objavila v plienke pre dcérku, jej vyrazilo dych

Podľa Lucie nové plienky pretekajú a ráno musí po dieťatku prezliekať aj posteľ. Všetko je mokré. „Absolútne vôbec nesajú. Dieťa je mokré po jednom pocikaní,“ posťažovala sa. Na stranu kritikov sa pridala aj Katarína, ktorá najprv hodnoteniam matiek neverila, ale po vlastnej skúsenosti spoločnosť požiadala, aby sa vrátila k pôvodným plienkam. „Keďže sa sťažujú spotrebitelia z celej republiky, zrejme to nebude tým, že sa občas objaví kazový kus,“ myslí si.

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)

Podľa matiek sa po plienkach zaparujú bábätkám zadočky, nie sú priedušné a vata sa trhá na kúsky. Zákazníčky tiež poznamenali, že sú balenia plienok neúmerne drahé vzhľadom na ponúkanú kvalitu. K sťažovateľkám sa pripojila aj známa česká speváčka Monika Absolonová. „Nie som jediná, komu inovácia nevyhovuje ... a tie reči od zástupcov firmy sú naozaj na smiech! Fakt sa kvalita plienok zhoršila!!!“ uviedla na Facebooku Absolonová, ktorej sa v obchodoch podarilo zohnať staré balenia.

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Pampers)

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Pampers)

Firma niektorým nespokojným zákazníčkam vrátila peniaze a trvá na tom, že plienky prešli riadnou kontrolou a sú vylepšené. „Pri výrobe plienok Pampers sa používa najmodernejšia technológia, a pri výrobnom procese prechádzajú plienky prísnymi testami,“ uviedol na Facebooku tím Pampers, ktorý namieta, že plienky by rozhodne nemali zapáchať po chemikáliách. Po novom by mali tekutinu ešte lepšie odvádzať. Spoločnosť súčasne matky vyzvala, aby poskytli dôkaz o nespôsobilosti plienok. Ako náhradu im podľa českých médií sľúbila finančnú kompenzáciu.

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Pampers)

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Pampers)

Slovenskom otriasa plienkový škandál:
Zobraziť galériu (8)

Stanovisko spoločnosti Procter and Gamble

V Pampers sa snažíme prinášať deťom a ich mamičkám tie najlepšie plienky, a preto neustále pracujeme na zdokonaľovaní našich produktov. Zdravie a bezpečnosť dieťaťa sú našou prioritou. Všetky materiály, ktoré Pampers využíva, sú podrobené dôkladnej kontrole bezpečnosti, a to sa týka aj produktu, ktorý ponúkame v súčasnosti. Nemáme dôvod sa domnievať, že by materiály v tejto plienke spôsobovali podráždenie. Pri vývoji nášho produktu spolupracujeme so zdravotníkmi a s tisíckami rodičov, aby sme zabezpečili jeho bezpečnosť a aby sme poskytli kvalitu a výhody, ktoré deti a rodičia od značky ako Pampers očakávajú. V priebehu vývoja nových plienok sa rodičov pýtame obzvlášť na to, či detská pokožka plienku dobre znáša a či rodičia nepozorujú rozdiely v kvalite, oproti produktu, ktorý pred tým bežne kupovali. Okrem toho monitorujeme aj všetky naše produkty na trhu, aby sme sa uistili, že vyhovujú týmto prísnym normám.

Plienky Pampers Premium Care, ktoré sú aktuálnek dispozícii na Slovensku, predstavujú najnovšiu generáciu plienok Pampers s troma absorpčnými kanálmi, ktoré poskytujú pocit sucha až na 12 hodín. Nedávno sme zdokonalili naše plienky Premium Care novou vrstvou v štruktúre medového plástu, ktorá rýchlo odstraňuje kvapaliny a nečistoty z jemnej detskej pokožky. Pampers Premium Care sú jediné plienky Pampers na Slovensku, ktoré obsahujú túto unikátnu vrchnú vrstvu. Táto sieťovitá vrchná vrstva sa už niekoľko rokov používa aj na ostatných  západoeurópskych trhoch ako napríklad v Nemecku. V minulosti sme na slovenskom trhu používali rovnakú tkaninu pre menšie balenie detských plienok Pampers Premium Care pre veľkosti S1, S2 a S3. Odozvy rodičov na vlastnosti  tkaniny s touto textúrou boli pozitívne, a preto sme ju teraz zaviedli vo všetkých veľkostiach plienok Premium Care na Slovensku. Zmenili sme aj dizajn na plienkach a na obale.

Vieme, že existuje úzka skupina rodičov, ktorí nie sú spokojní a majú pocit, že nedostávajú kvalitu Pampers, na ktorú sú zvyknutí. Za posledné roky sme sa o prinášaní inovácií na trh veľa naučili. Vždy, keď prídeme s nejakou inováciou, pozorujeme nárast počtu pripomienok zákazníkov k zmene dizajnu, pretože dávajú prednosť predchádzajúcim plienkam. Niektorí rodičia dokonca spájajú akékoľvek pretečenie, ku ktorému môže bežne dôjsť z rôznych dôvodov, práve s touto konkrétnou zmenou dizajnu. Snažíme sa počúvať zákazníkov a to predovšetkým prostredníctvom našich konzultantov na bezplatnej linke zákazníckej starostlivosti, prípadne alebo on-line. Všetky pripomienky starostlivo skúmame a prijímame opatrenia na uspokojenie našich spotrebiteľov.

Okrem toho v marci prešli nové plienky Pampers Premium Care používateľským testom na Inštitúte matky a dieťaťa v Poľsku. Treba tiež spomenúť, že v Poľsku máme presne rovnaké produkty ako na Slovensku. Výsledky potvrdzujú spokojnosť spotrebiteľov, vysokú kvalitu a funkčnosť produktov.

 

Viac o téme: ŠkandálPlienkyPampers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu