Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Janušek o smrade z fabričky v Miloslavove: Je to hlúpa situácia!

Marian Janušek
Marian Janušek (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Ministerstvá sa vyzúvajú zo smradu, ktorý obťažuje viacero ľudí v Miloslavove. V súvislosti s problémom obyvateľov dediny v okrese Senec minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek priznáva, že situácia je hlúpa.

Obyvateľom obce prekáža nepríjemný smrad, ktorý pochádza z prevádzky na spracúvanie plastov, vzdialenej 20 metrov od ich domov. Ministerstvo projekt, na realizáciu ktorého firma dostala príspevok 15 mil. z fondu EÚ na rozvoj malého a stredného podnikania, považuje za úspešný.

„My sme úradníci, ktorí zodpovedajú za zúradovanie peňazí z fondov EÚ. Ak dostaneme súhlasné stanoviská od životného prostredia a ďalších rezortov, nemáme dôvod stavbu neodsúhlasiť,“ vraví minister Janušek, ktorý priznal, že problémy spojené so zápachom z fabričky je „hlúpa situácia“.

Podľa hovorcu ministerstva životného prostredia Petra Višvádera projekt nebol financovaný z ich zdrojov. „Doterajšie kontroly, ktoré robil úrad životného prostredia, nezistili nedostatky,“ dodal Višváder. „A my sa môžeme z toho smradu aj zblázniť. Najnovšie ho bolo cítiť v sobotu večer,“ krúti hlavou majiteľ rodinného domu v Miloslavove Rastislav Brondoš (29).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu