Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chybička ministra Janušeka

Zdá sa, že minister Janušek niečo zanedbal.
Zdá sa, že minister Janušek niečo zanedbal.

BRATISLAVA - Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek (SNS) figuruje v štatutárnom orgáne akciovej spoločnosti Garáže Žilina.

Na Okresnom súde v Žiline doteraz nikto nepodal žiadosť o vymazanie jeho mena z obchodného registra. "Povinnosťou každého ministra je dať si to do tridsiatich dní od nástupu do funkcie do poriadku," potvrdil Novému Času právnik Transparency International Pavel Nechala. Minister Janušek reagoval prekvapene na to, že jeho meno stále figuruje v predstavenstve. "Ale kde, z funkcie viceprimátora mesta som tam pôsobil. Keby som tam aj teoreticky bol, tak už nemôžem byť, lebo nie som viceprimátorom mesta," povedal Janušek.

"V registri nebola zatiaľ podaná žiadna zmena," potvrdila Novému Času pracovníčka Okresného súdu v Žiline. Janušek stále sedí v predstavenstve akciovej spoločnosti, aj keď si myslí, že tam už nie je zhruba pol roka, odkedy je ministrom. "To sa hneď vybavilo, bol som v Žiline s pánom riaditeľom. To je nejaký omyl, asi to tam nie je technicky urobené. Musím zavolať riaditeľovi, nech to poženie pred súde. Veď už je to minulosť," uzavrel zaskočený Janušek. Podľa Nechalu však nestačí len požiadať riaditeľa firmy, aby to za neho urobil. "Minister musí urobiť oficiálny úkon, ktorý k tomu smeruje," poradil mu Nechala s tým, že by mal o to požiadať listom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu