Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Daniela nakrútila VIDEO ľadovej záhady: Zo zamrznutej priehrady sa ozývajú vesmírne zvuky

Zamrznutá hladina Chtelnickej priehrady Zobraziť galériu (2)
Zamrznutá hladina Chtelnickej priehrady (Zdroj: Tip čitateľa/Daniela)

CHTELNICA – Jazerá a moria ľudí fascinujú od nepamäti. V jazerách žili vodníci a v moriach obludné príšery, ale aj krásne morské sirény, ktoré námorníkov svojím spevom vábili do mútnych hlbín. Daniele sa takisto blízko vody podarilo započuť niečo mimoriadne. Zvláštne zvuky vychádzajú priamo zo zamrznutej Chtelnickej priehrady.

Vaše tipy

„Krásny pohľad je v Chtelnici na zamrznutú priehradu a ešte krajší je zvuk, ktorý vydáva,“ opísala Daniela, ktorá nám poslala video priamo z magického miesta. Počuť na ňom zvláštne pukanie, ktoré vychádza zo zaľadnenej priehrady.

Satelit odhalil anomáliu na južnom póle: VIDEO Mysteriózna príčina najväčšej zemskej skazy

„Podľa mojej teórie vzniká medzi ľadom a vodou priestor vzduchu, a keď sa ľad zlomí či pukne, vydáva pod hladinou dutý zvuk. Zvuky mi pripomínajú niečo ako vesmír či film Majka z Gurunu,“ zamýšľa sa Daniela. Zvuk môžete na videu prvýkrát počuť po 17 sekundách.

Daniela nakrútila VIDEO ľadovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Daniela)

Podľa odborníkov dochádza k takýmto zvukom pripomínajúcim pukanie bublín v dôsledku tepelných zmien. Jazero sa správa ako živý organizmus a ľad sa rozťahuje a sťahuje. Podobný zvuk, aký sa podarilo zachytiť Daniele, sa však z hladiny ozýva aj vtedy, keď na ľad hodíte kameň a ten sa po nej kotúľa.

Chtelnická priehrada

Viac o téme: ĽadZáhadaChtelnická priehrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu