Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Súd v Banskej Bystrici to Miroslavovi (25) spočítal: Po zrážke poškodenej nepomohol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na jeden a pol roka s podmienečným odkladom výkonu trestu na 30 mesiacov a zákaz šoférovania na tri roky uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 25-ročnému vodičovi Miroslavovi Balážovi zo Zvolena.

Ten v krajskom meste ako vodič spôsobil dopravnú nehodu a ušiel z miesta činu bez toho, aby poskytol pomoc druhej účastníčke, ktorá pri zrážke utrpela rôzne zranenia. Tým spáchal prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a prečin neposkytnutia pomoci. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani obžalovaný, ktorý svoju vinu priznal, sa voči verdiktu neodvolali.

Dopravná nehoda sa stala pred 24. hodinou 25. septembra minulého roku pri obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Baláž viedol osobné motorové vozidlo BMW 320 D tak, že neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam. V dôsledku toho pri výjazde z kruhového objazdu dostal s vozidlom šmyk a prešiel s ním do protismeru, kde svojím vozidlom narazil do ľavej prednej časti protiidúceho auta Fiat Punto.

Pri dopravnej nehode utrpela 23-ročná vodička Punta podvrtnutie krčnej chrbtice, pomliaždenie hrudnej steny a pomliaždenie hlavy. Znalec stanovil, že išlo o zranenia s primeranou dobou liečenia v trvaní štyroch týždňov a primeranou práceneschopnosťou v trvaní až päť týždňov.

Viac o téme: NehodaSúd Zvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu