Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obete masakru v Nice si uctili aj na Slovensku: Zúčastnili sa títo funkcionári

Ivan Korčok a Didier Lopinot Zobraziť galériu (3)
Ivan Korčok a Didier Lopinot (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minútou ticha si dnes napoludnie pred francúzskym veľvyslanectvom na bratislavskom Hlavnom námestí uctili obete štvrtkového útoku v Nice. Na pietnom akte sa zúčastnili zástupcovia diplomatických misií aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorý sa zároveň podpísal aj kondolenčnej knihy.

"Sme v smútku, myslíme na rodiny, ale myslíme aj na budúcnosť, že sa treba lepšie chrániť do budúcnosti. Chcel by som sa poďakovať slovenským štátnym orgánom za vyjadrenie ich solidarity, za ich priateľstvo a pomoc, ktorú teraz potrebujeme," povedal pre médiá francúzsky veľvyslanec Didier Lopinot. "V takýchto momentoch musíme držať spolu. Tento atak sa stal 14. júla, čiže počas francúzskeho národného sviatku. Je to jasná hrozba na základné hodnoty ako sloboda, rovnosť, bratstvo," dodal veľvyslanec. 

Obete masakru v Nice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)
Obete masakru v Nice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zastavením výroby a minútou ticha si obete útoku v Nice uctili aj vo francúzskej automobilke Peugeot Citroën Slovakia pri Trnave. "Vyjadrujeme tak solidaritu s obeťami a pozostalými po minulotýždňových teroristických útokoch v Nice v rámci vyhláseného trojdňového štátneho smútku Francúzskej republiky," informoval riaditeľ vonkajších vzťahov Peter Švec. 

Počas štvrtkového sviatku Dňa dobytia Bastily zrážal 31-ročný útočník nákladným autom ľudí na rušnej promenáde Promedane des Anglais v Nice, kde boli tisícky oslavujúcich. Útok, ktorý sa stal približne o 22:30, neprežilo najmenej 84 ľudí, pričom ďalších 200 je zranených. Útočníka napokon policajti zastrelili.

Viac o téme: Minúta ticha útok FrancúzskoIvan KorčokDidier Lopinot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu