Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Blázon na dvoch kolesách pri Trenčíne: Z nemocnice rovno na cintorín, stačil moment!

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na slovenských cestách sa nájde kadejaký exot za volantom. Presne sem patrí jeden motorkár z okolia Trenčína, ktorý neváhal a motorku osedlal aj s nohou v sadre. Ba čo viac, muž svojho tátoša nešetril.

Príspevok opäť zaujal a šíril sa sociálnymi sieťami. "Blázon so sadrou na motorke, keď ma obiehal, mohol ísť tak 70 kilometrou za hodinu a za dedinou to dal naplno," napísala na Facebook stránka Trenčianske Zázraky na cestách s tým, že po celý čas mal motorkár nohu v sadre pri zemi.

Dominik v tom nevidel problém. "Zadnou brzdou aj tak málo brzdíš, väčšinou ideš furt na prednú, nevidím v tom problém," napísal pod fotku. Ďalší napísal, že chlapík asi tak veľmi miluje svoju motorku, keď bez nej nevydržal. Iní sa zase pozastavovali nadtým, že sa nájde niekto, kto je schopný ho odfotiť a takýmto štýlom ho "nabonzovať".

Expert: Nie je to bezpečné

Topky oslovili dopravného odborníka, aby zhodnotil jazdu na motorke so sadrou. "Jazda so sadrou na pravej nohe nie je stopercentne bezpečná. Motorkár takto nemôže poriadne ovládať zadnú brzdu. Predná brzda je síce výrazne dôležitejšia, jazdiť úplne bez zadnej brzdy je hazard. Najmä pri špecifických krízových situáciách by mohol mať motorkár vážny problém," povedal nám odborník Ján Hargaš z portálu Podkapotou.sk. Ako dodal, existujú aj motocykle so zadnou brzdou na riadidlách, no v tomto prípade to podľa neho tak nevyzerá.

Viac o téme: SadraMotorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu