Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Búrky útočia: Nemecký útek pred tornádom, Česko pod krúpami, výstraha pre Slovensko!

Ulice v Hořovicích museli dávať do poriadku aj snežné pluhy! Zobraziť galériu (2)
Ulice v Hořovicích museli dávať do poriadku aj snežné pluhy!

BRATISLAVA/PRAHA/BERLÍN - Počasie sa opäť zvrtlo a prinieslo nečakané zmeny. Nemci sa dnes spamätávajú zo zúriaceho tornáda a Česi čelili silným búrkam s krupobitím. Pozrite sa, aké škody napáchali výkyvy počasia.

Búrky sa dnes v noci objavili i na západnom Slovensku a počas dňa rátajte s hromobitím aj na ostatnom území. Počasie bude u nás ovplyvňovať zvlnený studený front. Počas dňa očakávajte prevažne zamračené počasie s občasným dažďom. Teploty vystúpia na 17 až 22 stupňov Celzia. Na celom území Slovenska dnes platí výstraha prvého stupňa pred búrkami.

PREDPOVEĎ, ktorá mrazí: Svetu hrozia katastrofálne záplavy, vieme, kde v Európe hrozí riziko!

V utorok platí výstraha prvého stupňa pred búrkami.
Zobraziť galériu (2)
V utorok platí výstraha prvého stupňa pred búrkami.

Česi bojovali so záplavami aj krúpami

Hasiči v stredných Čechách včera popoludní vyrážali ku škodám spôsobeným silnými búrkami. Potrápili ich najmä zatopené pivnice a stromy popadané na cestách. Búrky sprevádzané krupobitím zasiahli aj západ a juh Čiech. V Kladne podľa zasahujúcich hasičov padali centimetrové krúpy.

Podľa policajného webu uviazlo v lokálnej záplave vozidlo pod hradom Střekov v Ústí nad Labem. Neprejazdný bol aj viadukt pod železničným mostom v Děčíne. Silný dážď večer podľa meteorológov mieri ešte na Děčínsko. V ústeckej časti Vaňov napršalo podľa Českého hydrometeorologického ústavu v priebehu jednej hodiny 30,7 milimetra zrážok, teda viac ako 30 litrov vody na meter štvorcový.

Nemcov vydesilo tornádo

Extrémne počasie úradovalo aj v Nemecku. Tornádo, ktoré zasiahlo mesto Minden, malo na svedomí rozsiahle škody a jedného zraneného. Rozbesnený vietor bol sprevádzaný dažďom a krupobitím. Krúpy dokonca dosahovali veľkosť vlašských orechov, uvádza Bild.de. Záchranné zložky museli evakuovať 33 ľudí, vrátane obyvateľov piatich domov. Tornádo poškodilo niekoľko budov a vyvracalo stromy. Nepriaznivé počasie včera vyčíňalo v celom Nemecku. Podľa meteorológov bolo výsledkom horúceho víkendového počasia a náhleho ochladenia, pretože podobné búrky sú vznikajú na pomedzí horúceho a studeného vzduchu.

...

 

Viac o téme: PočasieTornádoKrúpyBúrkyNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu