Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Oslava Paškovcov v centre Košíc sa zmenila v krvavú bitku: Tĺkli aj ženu

Pavol Paška Zobraziť galériu (4)
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Bývalý predseda parlamentu Pavol Paška musí mať hlavu v smútku. O poriadnu hanbu sa mu postarali jeho traja synovci. Cez víkend oslavovali narodeniny, no párty sa poriadne zvrtla. V nedeľu nadránom sa pobili s ďalšími Košičanmi. Podarenými synovcami sa už zaoberá polícia, ale aj Inšpekcia Ministerstva vnútra SR.

V nedeľu nadránom sa pred pizzeriou oproti Tescu na Hlavnej ulici v Košiciach strhla bitka. Účastníkmi potýčky boli aj traja bratia, synovci Pavla Pašku. 

Martin Paška je technický riaditeľ Bytového podniku mesta Košice. Branislav Paška má na starosti verejné obstarávanie v košickej nemocnici a Marián Paška je dopravný policajt.

Martin Paška
Zobraziť galériu (4)
Martin Paška  (Zdroj: Foto: martinpaska.sk)

V rovnakom čase oslavoval aj 24-ročný Košičan Ján so svojou priateľkou 22-ročnou Zuzanou, jej tetou a strýkom. S Paškovcami sa dostali do konfliktu na ulici. Podľa Jána šarvátku vyprovokoval podnapitý Branislav Paška. Ako informuje portál kosicednes.sk Branislav mal dávať nemiestne návrhy jeho priateľke. Mladík to nechcel nechať len tak. "Vtedy prišli ďalší dvaja a začali do mňa kopať. Jeden udrel aj moju priateľku, tá narazila hlavou do lampy," povedal Košičan.

Na mieste museli zasahovať policajti, Košičanova priateľka a Branislav Paška skončili v nemocnici. "Priateľka má ťažký otras mozgu a aj ďalšie zranenia, môj ujo, ktorý bol s nami, má zlomený nos," nechal sa počuť pre portál Ján. Bratia boli údajne vulgárni. Na Košičana, ktorý bránil svoju priateľku, všetci traja zaútočili, kopali ho na zemi hlava-nehlava.

Bitka sa strhla pred pizzeriou na Hlavnej ulici v Košiciach
Zobraziť galériu (4)
Bitka sa strhla pred pizzeriou na Hlavnej ulici v Košiciach  (Zdroj: Foto: Googlemaps)

Prípadom sa zaoberá polícia. Bratia skončili na policajnej stanici. Incident potvrdila hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. "Dňa 22. novembra o 04.10 hodine pred pizzeriou na Hlavnej ulici v Košiciach došlo k vzájomnému fyzickému napádaniu viacerých osôb. Môžeme potvrdiť, že za účelom objektívneho prešetrenia celého prípadu sme zabezpečili aj videozáznam z celého incidentu." Vhľadom na to, že v jednej zo skupín bol aj dopravný policajt, o udalosti bola vyrozumená aj Inšpekcia ministra vnútra SR, ktorej policajt už prevzal spisový materiál na ďalšie konanie a rozhodnutie.  "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva a aj v súčasnej dobe vykonáva vyšetrovacie úkony, ktoré sú potrebné na rozhodnutie o ďalšom postupe," uzavrela Mésarová.

Policajta Pašku bude riešiť Inšpekcia

Dopravným policajtom je Marián Paška. Toho bude samostatne riešiť Inšpekcia Ministerstva vnútra SR. "V prípade je začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin výtržníctva a ublíženia na zdraví, zatiaľ nebola obvinená konkrétna osoba. Momentálne prebiehajú procesné úkony. V tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ zareagovalo ministerstvo vnútra pre Topky.

Viac o téme: PizzeriaSynovciKošiceSmerPavol Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu