Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Video odhalilo brutalitu útoku Paškovcov: Dobili aj bezbrannú ležiacu ženu

Paškovci nikomu nič nedarovali. Zobraziť galériu (8)
Paškovci nikomu nič nedarovali. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Synovci expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku sa postarali v nedeľu nadránom o poriadny škandál. Prominentní bratia Martin, Marián a Branislav boli hlavnými aktérmi potýčky pred pizzeriou, v ktorej oslavovali a surovú bitku s ďalšími Košičanmi prerušil až príchod polície. Zábery z priemyselnej kamery, ktoré sa podarilo získať TV Markíza, ukázali, že na mieste brutálneho incidentu lietali päste a kopance hlava-nehlava. Ich obeťou sa stala aj Zuzana, ktorú nezachránilo pred hnevom ani to, že je žena a s fyzickými útokmi nemala nič spoločné.

Škandál v Košiciach, Paškovi synovci vyčíňali po párty: FOTO Spoveď doráňanej Zuzany (21)

 

Aktualizácia: Hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová pre Topky uviedla, že na základe rozhovoru s primátorom Richardom Rašim, sa technický riaditeľ Bytového podniku mesta Košice Martin Paška vzdá funkcie a požiada o uvoľnenie z pracovného pomeru. „Odsudzujem akúkoľvek formu násilia a násilného správania,“ reagoval Raši.

 

V rovnakom čase ako Paškovci, oslavoval v podniku v centre Košíc aj Ján (24) so svojou priateľkou Zuzanou (21), jej tetou a strýkom. S trojicou bratou sa dostali do konfliktu na ulici, kde podľa Jána šarvátku vyprovokoval podnapitý Branislav Paška. Na záberoch TV Markízy vidno, ako muž podíde k čakajúcej Zuzane a drgne do nej. Keď si to všimne jej priateľ, pribehne k dievčine, muža sotí na zem a snaží sa mu dať príučku. O chvíľu sú však pri ňom už ďalší z klanu Paškovcov a dávajú mu poriadne do tela za to, že sa opovážil napadnúť ich brata.

Šarvátka sa začala nevinne. Jeden z Paškovcov podišiel k Zuzane a niečo jej hovoril.
Zobraziť galériu (8)
Šarvátka sa začala nevinne. Jeden z Paškovcov podišiel k Zuzane a niečo jej hovoril.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

"Išli sme z diskotéky, lebo moja teta oslavovala narodeniny a stavili sme sa na pizzu. Vyšla som vonku z pizzerie a môj priateľ ešte platil. Vtedy ku mne prišli títo páni a začali do mňa skákať," opísala pre Topky prvé okamihy Zuzana. "Že akú mám sukňu, aký mám kabát a mali vyslovene vulgárne reči, že ako to mám rada. Dostala som z nich strach. Vtedy prišiel môj priateľ, na ktorého som zavolala a jedného z nich odo mňa odstrčil," dodala.

Zuzaninho priateľa nahnevalo, že ju obťažujú a strčil do jedného z Paškovcov.
Zobraziť galériu (8)
Zuzaninho priateľa nahnevalo, že ju obťažujú a strčil do jedného z Paškovcov.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

"Vtedy prišli jeho dvaja bratia a začali do môjho priateľa kopať hlava – nehlava. Vtedy prišiel môj ujo, ktorý chcel priateľa odtiahnuť, ale zaútočili i naňho. Dokonca kopance schytal od nich aj vlastný brat...," doplnila žena a v opise pokračovala: "Ujo chcel odísť po štvornožky k Tescu, ale opäť ho obkľúčili a bili. Našťastie, prišla hliadka polície so zapnutými majákmi a tí nás zachránili." Zábery ukazujú, že sa medzi prítomnými strhla skutočná mela. Päste a kopance padali všade. Muži neušetrili ani Zuzanu, ktorá sa im snažila dohovoriť a vyslobodiť priateľa.

Zuzana najprv dostala poriadnu facku, keď sa snažila odtiahnuť priateľa.
Zobraziť galériu (8)
Zuzana najprv dostala poriadnu facku, keď sa snažila odtiahnuť priateľa.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Potom ju druhý muž schytil a surovo zvalil na zem.
Zobraziť galériu (8)
Potom ju druhý muž schytil a surovo zvalil na zem.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

A nakoniec si od neho vyslúžila ešte aj kopanec.
Zobraziť galériu (8)
A nakoniec si od neho vyslúžila ešte aj kopanec.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Najprv schytala poriadnu facku, po ktorej sa zapotácala. Potom prišla na rad ďalšia tvrdá rana od iného muža, ktorá ju zvalila na zem a navyše jej útočník priložili ešte aj kopanec. "Jeden z nich mi dal bombu do tváre a ja som hlavou udrela do stĺpu. Mám silný otras mozgu a narazenú krčnú chrbticu. Zranená je aj moja teta, ktorá sa snažila chrániť ujovu hlavu tak, že ho chytila a myslela si, že keďže je žena, tak ju ušetria. Vôbec nie, aj ju udreli." dodala pre Topky Zuzana, ktorú pred ďalšími údermi zachránil príchod polície. Tej sa napokon podarilo po pár minútach rozhnevané strany upokojiť.

Polícia sa pustila do roznevaných bitkárov.
Zobraziť galériu (8)
Polícia sa pustila do roznevaných bitkárov.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Video odhalilo brutalitu útoku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Zuzanu po incidente hospitalizovali v nemocnici. Priateľa Ján, uja a tetu ošetrili ambulantne. Pár podal na útočníkov trestné oznámenie. Bratov Paškovcov už obvinili z ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva a výtržníctva. Martin Paška je technický riaditeľ Bytového podniku mesta Košice a Branislav Paška má na starosti verejné obstarávanie v košickej nemocnici. Marián Paška je dopravný policajt a podľa košickej policajnej hovorkyne Jany Mesárovej nadriadený už začal konanie o jeho prepustení.

Viac o téme: Paškovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu