Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Predpoveď počasia na víkend: Zoberte si gumáky, meteorológovia vydali výstrahy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinstock)

BRATISLAVA – Čaká nás víkend ako z čiernobieleho filmu. Hoci je ešte len polovica októbra, počasie chytá novembrová nálada. Meteorológovia dokonca varujú pred nepríjemnými nástrahami!

Piatok

Naše územie je pod vplyvom vlhkého vzduchu. Cez deň bude oblačno až zamračené, na niektorých miestach hmlisto a dážď. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 16 stupňov a teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 6 stupňov Celzia. Viať bude len slabý, na západe a na juhu stredného Slovenska východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). Vo vysokých polohách sa však zmení na búrlivý.

Príroda nám dala jasné znamenie: Čaká nás najdlhšia zima za posledných 50 rokov

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Sobota

V sobotu sa počasie veľmi nezmení, naďalej bude oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď. Na juhu stredného Slovenska môžu byť zrážky veľmi intenzívne a môže sa tvoriť hmla. Nočná teplota klesne na 11 až 6 stupňov Celzia, denná teplota vystúpi 10 až 15 stupňov Celzia. Fúkať má len slabý vietor.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

Na územie Slovenska začne v nedeľu prúdiť od juhozápadu chladnejší vzduch. Pretrvá oblačné až zamračené počasie s občasným dažďom alebo prehánkami, na horách môže od cca 1600 m snežiť. Opäť vás v niektorých oblastiach môže prekvapiť hmla. Nočná teplota dosiahne 3 až 8 stupňov Celzia, na juhovýchode bude však miestami aj teplejšie. Denná teplota vystúpi na 9 až 15 stupňov Celzia. Viať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (6)

Výstrahy pred vetrom a dažďom

Meteorológovia vydali na piatok a sobotu výstrahy prvého stupňa pred vetrom a dažďom. V piatok platí výstraha pred dažďom pre Banskobystrický a Košický kraj a výstraha prvého stupňa pre Banskobystrický, Žilinský a Prešovský kraj. V sobotu platí pre spomínané kraje rovnaká výstraha pred dažďom a vetrom.

Výstrahy na piatok
Zobraziť galériu (6)
Výstrahy na piatok

 

Výstrahy na sobotu
Zobraziť galériu (6)
Výstrahy na sobotu

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu