Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jeseň sa ozve v plnej sile: Prichádza dážď a hmla, koncom týždňa zaveje arktický vzduch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Začiatkom týždňa sa vo vyšších vrstvách ovzdušia bude cez strednú Európu presúvať brázda nízkeho tlaku vzduchu ďalej na juhovýchod. Vo vlhkom vzduchu sa bude v našej oblasti nachádzať nevýrazné tlakové pole. Súčasne nad Škandináviou zmohutnie tlaková výš.

Cez noc bude oblačno až zamračené, na mnohých miestach sa očakáva dážď alebo prehánky, na východe padnú zrážky len ojedinele. Miestami bude hmlisto. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 13 až 7 stupňov Celzia. Bude vládnuť bezvetrie alebo len slabý vietor.

Pondelok: Podľa meteorológov bude oblačno až zamračené, na mnohých miestach sa očakáva dážď alebo prehánky, popoludní na západe postupne ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. Dopoludnia miestami hmlisto. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 22 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 16 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 9 stupňov. Fúkať by mal maximálne slabý vietor, na juhozápade severozápadný rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Jeseň sa ozve v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Utorok: Malo by byť prevažne oblačno a hmlisto, miestami treba čakať slabý občasný dážď alebo mrholenie. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 13 až 7 stupňov, tá denná od 16 do 22 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na západe juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Streda: Od juhu bude do našej oblasti zasahovať plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu, preto by malo byť oblačno až zamračené, hmlisto. Na viacerých miestach Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá mrholenie alebo slabý občasný dážď. Nočná teplota vystúpi na 14 až 9 stupňov, na severe miestami okolo 7 stupňov Celzia. Denná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 14 až 19 stupňov, na juhovýchode teplejšie. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Jeseň sa ozve v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Štvrtok: Brázda zasahujúca od juhu do našej oblasti sa bude vypĺňať. Súčasne po prednej strane tlakovej výše nad Škandináviou prenikne od severu nad Ukrajinu a severovýchodné Poľsko studený arktický vzduch. Malo by byť prevažne oblačno, na severe a východe sa očakáva zmenšená oblačnosť, miestami občasný dážď. Nočná teplota vystúpi na 12 až 7 stupňov, na severe okolo 5 stupňov Celzia, tá denná na 13 až 19 stupňov.

Piatok: Od severu bude do strednej Európy zasahovať tlaková výš a po jej okraji k nám od severovýchodu začne prúdiť chladnejší a suchý vzduch. Malo by byť prevažne oblačno, na východe zmenšená oblačnosť, miestami slabé zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 8 až 2 stupne, denná teplota v rozmedzí 11 až 17 stupňov Celzia.

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu