Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Veľká predpoveď počasia na zimu: Meteorológovia už vedia, aké budú Vianoce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA/BERLÍN – Ak premýšľate nad trávením vianočných sviatkov a zimnou lyžovačkou už teraz, pozorne si prečítajte najnovšiu predpoveď meteorológov. Počasie by vám podľa odborníkov mohlo zmariť všetky plány!

Aká bude zima? Taká, ako leto! To je najnovší verdikt meteorológov z amerického Národného úradu pre výskum oceánov a atmosféru (NOOA) pre Európu. Zima bude podľa nich v dôsledku klimatických zmien až príliš teplá a vlhká.  Z tejto prognózy teda vyplýva, že zasnežených kopcov a kvalitnej lyžovačky sa tento rok asi nedočkáme.

Britskí meteorológovia majú iný názor: Zima, akú sme za posledných 50 rokov nezažili

Najnovšie výpočty NOAA hovoria, že zimné mesiace december, január a február budú dva stupne nad dlhodobým teplotným priemerom. Takáto situácia bude mať podľa nich za následok dažde a prudké búrky.

Meteorológ Dominik Jung pre Bild spresnil, že „zima bude pod vplyvom tlakovej níže z Atlantiku, ktorá k nám zaveje miernejšie ovzdušie a výdatné zrážky. Okrem toho nám môžu hroziť aj hurikány,“ dodal odborník, podľa ktorého by veľmi studená zima bola skôr nečakanou výnimkou z prognózy.

...

Viac o téme: ZimaPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu