Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Víkendové počasie bude nad očakávania: Pozrite sa, ako dlho vydrží babie leto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Ak ste sa ráno kvôli chladu zdráhali otvoriť okno, od dnešného dňa budete vetrať kvôli teplu. Blíži sa totiž babie leto v plnej svojej kráse a najviac si ho budete môcť užiť práve cez víkend.

Piatok

Oblasť strednej Európy zasahuje mohutná tlaková výš a od severozápadu k nám prúdi teplejší vzduch. Počas celého dňa bude slnečno. Najvyššia denná teplota dosiahne 15 až 21 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 10 stupňov Celzia a viať bude len slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Nádej pre Slovákov, sezóna sa ešte len začne: Užitočné rady, ktoré by ste mali vedieť

Víkendové počasie bude nad
Zobraziť galériu (4)


Sobota

V sobotu bude Slovensko pod vplyvom vlhšieho a teplého južného vzduchu. Deň bude prevažne polooblačný, ráno a dopoludnia sa môže miestami vyskytnúť hmla a nízka oblačnosť. Nočná teplota klesne na10 až 5, v horských dolinách a kotlinách bude len okolo 3 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 17 až 22, na severe a pri hmle alebo nízkej oblačnosti bude však iba okolo 15 stupňov Celzia. Juhovýchodný až južný vietor dosiahne rýchlosť 3 až 7, na juhozápade ojedinele v nárazoch  okolo 14 m/s (10 až 25, nárazy 50 km/h).

Víkendové počasie bude nad
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Naše územie sa bude aj v nedeľu nachádzať v teplom južnom prúdení vzduchu a tento charakter počasia by mal pretrvať až do pondelka, keď naše územie zasiahne brázda nižšieho tlaku vzduchu. Nedeľa bude prevažne polooblačná. Ráno a predpoludním sa môžu v nižších polohách miestami objaviť hmly alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota klesne na 12 až 6, denná teplota vystúpi na18 až 23, na severe a pri hmle miestami okolo 16 stupňov Celzia. Viať by mal južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Víkendové počasie bude nad
Zobraziť galériu (4)

 

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu