Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Policajt Peter z Hlohovca sa vyznamenal: Toto je jeho záchranná akcia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

HLOHOVEC - Policajt z Hlohovca sa vyznamenal. Počas svojej služby zbadal, ako sa z jedného z bytov šíri dym. Vošiel dnu a na veľké prekvapenie našiel na zemi ženu (69) v bezvedomí. Neváhal ani minútu, okamžite sa postaral o všetko potrebné. Opäť sa naplnilo heslo mužov zákona Pomáhať a chrániť.

Hustý dym si Peter Dvoran všimol včera počas pracovnej doby krátko pred 11-tou hodinou doobeda. V blízkosti budovy Policajného zboru v Hlohovci sa dym valil z okna na prvom poschodí susedného obytného domu. Ani na chvíľu nezaváhal a v zmysle zákona zakročil. Vošiel do otvorených dverí bytu, kde ho čakal šok, na zemi totiž našiel ležať ženu v bezvedomí. Okamžite začal preverovať jej životné funkcie a na ženu neustále hovoril. Pohotovo reagoval a privolal záchranárov.

Žena sa, našťasti, po chvíli prebrala, no bola dezorientovaná. "Policajt navyše našiel zdroj, z ktorého sa šíril dym. Na sporáku bol značne obhorený hrniec, pod ktorým stále horelo. Miesto zabezpečil tak, aby nedošlo k ďalším škodám na zdraví a majetku," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová. Policajtovi prišla na pomoc aj kolegyňa Eva Gašparíková. Staršiu ženu z obce Kľačany následne previezli záchranári do nemocnice. S jej súhlasom policajti byt riadne uzamkli, žene odovzdali doklady a zdravotnú dokumentáciu.

Viac o téme: PolicajtBytZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu