Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cestovné kancelárie: O žiadnom masovom rušení zájazdov do Tuniska nevieme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) zatiaľ nemá informácie, že by dovolenkári masovo rušili zájazdy do Tuniska. Povedal to generálny sekretár asociácie Ivan Schwarz.

"Niektoré cestovné kancelárie zrušili zájazdy na najbližšie termíny, iné zase ponúkajú bezplatné prebookovanie leteniek do iných destinácií. Je to individuálna vec každej cestovky, dovolenkár by sa mal informovať priamo u tej svojej," uviedol.

Cestovné kancelárie podľa Schwarza v krajine vyhodnocujú bezpečnostné riziko a na základe toho budú prijímať ďalšie opatrenia. "Tie sa môžu pretaviť napríklad do rušenia zájazdov, kde bude mať klient právo na vrátenie peňazí v plnej výške," vysvetlil.

Podľa Schwarza však dovolenkári nemajú momentálne právny nárok na to, aby jednostranne odstupovali od zmluvy "z titulu týchto udalostí" bez storno poplatkov. Dodal, že cestovné kancelárie prijímajú opatrenia s ohľadom na maximálnu bezpečnosť a ešte je "príliš čerstvý čas, aby sa situácia generalizovala".

SACKA združuje vyše sto cestovných kancelárií (CK) a asi 60 cestovných agentúr. Jej členmi sú najväčšie cestovné kancelárie na Slovensku, ktoré pokrývajú takmer 90 percent cestovného trhu.

Viac o téme: TuniskoSousse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu