Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vládny špeciál vzlietol, mieri do Tuniska: Slováci ho už čakajú na letisku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Do Tuniska dnes krátko po 19.00 h odletel z bratislavského Letiska M. R. Štefánika vládny špeciál po 107 slovenských turistov, ktorí ho už čakajú na letisku v Monastire. O predčasný návrat na Slovensko prejavilo záujem asi 160 dovolenkárov, vo vládnom špeciále je však na jeden let miesto pre zhruba 110 až 114 pasažierov.

Lietadlo bolo pripravené na odlet už od piatka (26. júna) podvečera, tuniské úrady mu však až dnes podvečer udelili povolenie na prílet. V registračnom systéme slovenského rezortu diplomacie je zaregistrovaných 151 ľudí, ktorí sa v súčasnosti môžu v Tunisku nachádzať. "Z našej komunikácie s cestovnými kanceláriami ale vyplýva, že tam dovolenkuje viac ako 600 Slovákov. Nevylučujeme, že toto číslo môže byť vyššie," uviedol Stano.

Piatkový teroristický útok v pobrežnom letovisku pri meste Súsa si vyžiadal životy najmenej 39 ľudí. K útoku došlo na pláži pri hotelovom zariadení, kam sa ozbrojený atentátnik dostal podľa očitých svedkov po vode a následne začal strieľať do turistov z útočnej pušky typu Kalašnikov, ktorú ukrýval pod slnečníkom. Útočníkom, ktorý pri zásahu bezpečnostných zložiek prišiel o život, bol 23-ročný študent. Medzi obeťami sú turisti z Británie, Nemecka či Belgicka. Podľa slovenských orgánov sa Slováci medzi obeťami nenachádzali.

Viac o téme: Vládny špeciálSlovenskoTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu