Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensko sa z Tuniska vrátilo 116 dovolenkárov: FOTO dojemného privítania!

Slovenskí turisti opúšťajú vládny špeciál Zobraziť galériu (15)
Slovenskí turisti opúšťajú vládny špeciál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika krátko po polnoci pristál vládny špeciál, ktorý z tuniského Monastiru priviezol 116 slovenských dovolenkárov. Tí pre udalosti v Tunisku prejavili spolu s vyše sto ďalšími turistami záujem o predčasný návrat späť domov na Slovensko.

Po zvyšnú skupinu Slovákov by mal vládny špeciál odletieť do Tuniska dnes krátko poobede. 
"Čas odletu by mal byť okolo 13.00 h," povedal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Podľa ministerstva zahraničných vecí by mal špeciál vyzdvihnúť 112 ľudí.

Slovenskí turisti opúšťajú vládny
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

Lietadlo bolo pripravené na odlet do Tuniska za Slovákmi, ktorí sa chceli predčasne vrátiť z dovolenky, už od piatka (26. júna). Tuniské úrady mu však až v sobotu (27. júna) podvečer udelili povolenie na prílet.  Ako uviedol v sobotu hovorca rezortu diplomacie Peter Stano, do Monastiru, na základe pokynu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, dorazil konzul zo slovenského veľvyslanectva v Káhire. "Odtiaľ pokrývame Tunisko a komunikujeme s miestnymi úradmi a teraz už aj s delegátmi cestovných kancelárií," povedal. Ministerstvo zahraničných vecí SR je v kontakte s úradmi v Tunisku aj cez tuniské veľvyslanectvo vo Viedni.

Slovenskí turisti opúšťajú vládny
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

Piatkový teroristický útok v pobrežnom letovisku pri meste Súsa si vyžiadal životy najmenej 39 ľudí. K útoku došlo na pláži pri hotelovom zariadení, kam sa ozbrojený atentátnik dostal podľa očitých svedkov po vode a následne začal strieľať do turistov z útočnej pušky typu Kalašnikov, ktorú ukrýval pod slnečníkom. Útočníkom, ktorý pri zásahu bezpečnostných zložiek prišiel o život, bol 23-ročný študent. Medzi obeťami sú turisti z Británie, Nemecka či Belgicka. Podľa slovenských orgánov medzi obeťami Slováci nie sú.

Viac o téme: Vládny špeciálTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu