Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tragédia v Krompachoch: Čudná hra plynárov

Súdny znalec Ľubomír Suchý tvrdí, že súčasné kroky SPP vyšetrovanie len  predĺžia. Zobraziť galériu (4)
Súdny znalec Ľubomír Suchý tvrdí, že súčasné kroky SPP vyšetrovanie len predĺžia.

MICHALOVCE - Plynári majú námietky voči súdnemu znalcovi Ľubomírovi Suchému. Práve on pripravuje znalecký posudok k výbuchu plynu v rodinnom dome v Krompachoch. Čoho sa obáva SPP? Možno toho, že znalec už vie príčinu výbuchu.

Spoločnosť SPP tvrdí, že v prípade znalca sú pochybnosti o jeho nezaujatosti, a preto ho chcú z prípadu vylúčiť. „Je bývalým zamestnancom SPP a v súčasnosti je so spoločnosťou v pracovnoprávnom spore,“ vyhlásila hovorkyňa Dana Kršáková. Znalec túto skutočnosť pripúšťa, ale bližšie ju vysvetľuje. „Sme v spore a uskutočnilo sa jedno súdne pojednávanie. Tam som spoločnosti navrhol zmier. Nemám byť prečo zaujatý, znalecký posudok musím vypracovať jedine na základe všetkých dostupných dôkazných materiálov, výpovedí svedkov a skutočností súvisiacich s prípadom a výsledok musí byť nespochybniteľný,“ tvrdí Ľubomír Suchý, ktorý je momentálne jediným expertom v odbore plynárenstvo na Slovensku.

Zhruba pred troma rokmi sa ocitol v podobnej situácii ako teraz, no vtedy spoločnosť SPP proti nemu námietky počas vyšetrovania nemala. Upozorňuje aj na druhý dôležitý fakt: „V prípade, že aj vezmem do úvahy môj spor so SPP, ich tvrdenie je nepravdivé. V Krompachoch totiž ide o spoločnosť SPP-distribúcia. Tá vznikla len vlani v júni a ja s ňou nemám, a ani som nemal nič spoločné.“ Z dostupných dôkazných materiálov Ľ. Suchý už vie, čo bolo príčinou februárového výbuchu plynu v Krompachoch. Nemôže to však zatiaľ prezradiť, pretože je viazaný mlčanlivosťou. „To je asi kameň úrazu. Sú tam závažné zistenia, a to je asi dôvodom snahy o moje vylúčenie,“ dodáva Ľ. Suchý, ktorý sa proti vylúčeniu odvolal. Rozhodne o ňom prokurátor.

„Máme úprimný záujem na čo najrýchlejšom objasnení dôvodov tragédie,“ uvádza sa v stanovisku plynárov. Ich súčasné kroky však podľa súdneho znalca vyšetrovanie len predĺžia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu