Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predpoveď počasia, z ktorej zamrazí: Cez víkend zabudnime na teplú jar!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Počasie sa cez víkend pokazí. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu predpovedajú na voľné dni prehánky a miestami aj búrky, dokonca vydali na sobotu výstrahu pred vetrom.

PIATOK

Cez Česko a južné Poľsko postupuje smerom na juh studený front. Bude oblačno až zamračené, na juhu spočiatku aj menej oblačnosti. Postupne od severu na mnohých miestach dážď alebo prehánky, možnosť búrky. Najvyššia denná teplota 16 až 22, v severnej polovici územia 10 až 16 st. Teplota vo výške 1500 m okolo 5 stupňov Celzia, popoludní ochladzovanie. Fúkať bude postupne severozápadný až severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhovýchode v nárazoch neskôr okolo 13 m/s (45 km/h). Predpokladané množstvo zrážok - 0,0 až 6, ojedinele okolo 10 mm.

SOBOTA

V chladnom vzduchu sa do našej oblasti rozšíri od západu okraj tlakovej výše. Bude prevažne polooblačno, miestami, najmä na severe, prehánky, k večeru na severe od približne 800 m snehové. Nočná teplota bude 6 až 0 stupňov Celzia. Denná teplota 9 až 14, na severe miestami okolo 7 stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor 4 až 9, miestami v nárazoch okolo 15 m/s (15 až 30, nárazy 55 km/h).

V sobotu platí výstraha pred vetrom

V časti stredného, východného a západného Slovenska očakávajú meteorológovia v sobotu silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu 1. stupňa pred vetrom, ktorý môže ojedinele i na hrebeňoch hôr dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

SHMÚ upozorňuje, že takáto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Očakávaná rýchlosť vetra je v danej oblasti a ročnom období bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

NEDEĽA

Na prednej strane tlakovej výše so stredom nad Škótskom k nám bude prúdiť od severozápadu chladný vzduch. Bude malá, cez deň časom veľká oblačnosť a miestami, najmä na severe, prehánky od stredných polôh snehové. Nočná teplota 2 až -3 stupne Celzia. Denná teplota 10 až 15, na severe miestami okolo 8 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný vietor 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h).

Podrobnú predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu