Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Monštra v bratislavskom Draždiaku: Môžete natrafiť na tohto tvora!

Karel sa vybral schladiť do Draždiaka
Karel sa vybral schladiť do Draždiaka (Zdroj: Foto: YouTube, Tv Joj)

BRATISLAVA – Karel sa vybral schladiť do jednej z bratislavských vodných nádrží. Po chvíli ostal v šoku, keď zistil, že sa o neho obtrelo dvojmetrové monštrum. V petržalskom Draždiaku sa mu podarilo natočil exkluzívne zábery. Pozrite sa, čo číha pod hladinou.

"Asi som ho vyrušil, urobil jedno kolo a vrátil sa," hovorí Karel pre Tv Joj. Muž sa cítil uprostred panelákovej džungle ako na zahraničnej dovolenke. V hĺbke štyri metre natrafil na obrovského sumca.

Toto stretnutie nebolo jeho prvé. Tvor je Karelov „dobrý známy“. Prvýkrát sa s ním stretol pred dvoma rokmi, vtedy si sumca vyfotil. „Pri bežnom plávaní hneď na začiatku som sa ponoril a čo nevidím, starého známeho sumca,“ opisuje muž. Pred časom si v Draždiaku zaplával so šťukou.   

V istej chvíli sa na neho sumec spredu doslova vyrútil. Priznal, že ho to vyľakalo.

Podľa odborníka sú vo vodách stretnutia so sumcami bežné. „V čase výteru je veľmi nebezpečné vstupovať do jeho teritória. Lebo všetkých, ktorí vstúpia do teritória hniezda, odháňa a napáda."

Ako pri všetkom, aj pri strete s obrovským takmer stokilovým sumcom treba byť opatrný, pretože štuchnutia, či dokonca uhryznutia nastať môžu. Sumcov sa kvôli otepleniu vyskytuje v súčasnosti  v našich vodách viac, ako to bolo v minulosti. "Neprovokoval som ho a zachoval som chladnú hlavu," hovorí Karel s tým, že žiadne zviera netreba dráždiť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu