Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za zavreté škôlky počas leta budú mať rodičia v Petržalke náhradu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Cez letné prázdniny bude najmenej na tri týždne prerušená prevádzka väčšiny materských škôl (MŠ) v bratislavskej Petržalke.

Dôvodom je čistenie a dezinfikovanie tried. Rodičia škôlkarov v najväčšej bratislavskej mestskej časti budú mať pre svoje deti zabezpečené náhradné materské školy. TASR o tom informovala Michaela Platznerová z miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

„Počas prerušenia prevádzky budú dôkladne vyčistené priestory jednotlivých škôlok, vydezinfikované triedy, šatne, kúpeľne, ako aj hračky pre deti. Z týchto dôvodov, ako aj z dôvodov čerpania dovoleniek zamestnancami materských škôl budú tieto zatvorené,“ povedala Platznerová.

Počas júla bude pre MŠ Bohrova náhradou MŠ Macharova, pre MŠ Röntgenova – MŠ Pifflova, pre MŠ Rovniankova – MŠ Bradáčová, pre MŠ Šustekova – MŠ Lachova, pre MŠ Bulíkova – MŠ Jankovolova, pre MŠ Gessayova – MŠ Haanova, pre MŠ Holíčska – MŠ Iľjušinova, pre MŠ Lietavská - MŠ Bzovícka, pre MŠ Strečnianska – MŠ Turnianska a pre MŠ Ševčenkova – MŠ Iľjušinova. V auguste sa vrátia do prevádzky škôlky, ktoré mali v júli prestávku a poskytnú náhradu v opačnom poradí ako minulý mesiac.

V Petržalke je v súčasnosti 19 materských škôl, v ktorých je prevádzkovaných 105 tried. Z toho sú dve špeciálne triedy pre deti s diagnózou autizmus, jedna špeciálna trieda pre deti s ľahkým mentálnym postihom a jedna trieda pre deti s poruchami výživy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu