Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dobrá správa pre lyžiarov: Slovenské hory pokrylo ďalších 25 cm snehu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Vo viacerých lyžiarskych lokalitách, najmä na severnom a strednom Slovensku, napadalo za ostatné dva dni 10 až 25 centimetrov nového snehu. Snehová pokrývka sa tak mierne zvýšila napríklad na Roháčoch, Štrbskom Plese, v Litmanovej, vo Veľkej Rači alebo na Donovaloch.

"Na upravených zjazdovkách sú podmienky dobré až veľmi dobré, sneh je prachový," uviedla Ľubica Styková z portálu Holidayinfo.sk. Aj dnes je v prevádzke 13 lyžiarskych stredísk. Od pondelka do štvrtka zostane z tohto počtu otvorených pravdepodobne deväť lyžiarskych areálov, keďže niektoré sú vo víkendovom režime. Koncom budúceho týždňa ohlásili začiatok lyžiarskej sezóny ďalšie strediská, ako napríklad Krahule, Oravská Lesná, Kohútka alebo Čertovica–STIV.

Okrem prírodného snehu, ktorý priniesol zlepšenie podmienok na svahoch, je tam aj technický sneh. Prevádzkovatelia vďaka mrazivým teplotám areály zasnežujú. Okrem Roháčov–Spálenej je však prevádzka v zimných strediskách len čiastočná. Drienica, Košútka – Hriňová a Mlynky-Biele Vody majú v prevádzke len detské zjazdovky, ďalšie strediská ponúkajú lyžovačku na viac ako kilometri svahov. Na horách sa začína vyjasňovať, o 8:00 sa teploty pohybovali od -10 do -5 stupňov.

Na hrebeňoch hôr predovšetkým v severnej časti stredného a východného Slovenska fúka silný vietor, hydrometeorológovia vydali výstrahu 2. stupňa. Tá platí do 13:00 pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu môže silný vietor dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu