Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podivný tender pod ministerstvom kultúry: Chceli luxusný koňak a husaciu pečeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štátne organizácie obstarávajú všeličo. Máme v živej pamäti obstarávanie na luxusný koňak, ktorým sa pochlapilo ministerstvo školstva. Aktuálne sme zakopli o podobnú verejnú súťaž. Národné osvetové centrum obstarávalo luxusný koňak, bonboniéru a husaciu pečeň v celku pre čestného predsedu festivalu vo Východnej.

Národné osvetové centrum (Nocka) vypísalo verejné obstarávanie na zabezpečenie občerstvenia počas známeho folklórneho festivalu vo Východnej. V podkladoch, ktoré zverejnila Nocka sme našli zaujímavú podmienku. „Darčekový kôš pre čestného predsedu musí obsahovať: Luxusný koňak, kávu, luxusnú bonboniéru, čierne olivy, husaciu pečeň v celku, sypaný čaj, exkluzívne víno s pohármi.“

Podľa generálnej riaditeľky centra Jany Kresákovej zverila Nocka obstarávanie tretej osobe a o podmienkach na darčekový kôš netušili. "Samozrejme je to úplná blbosť, darčekový kôš ani nechceme ani nepotrebujeme," reagovala Kresáková, keď sme ju na obstarávanie upozornili. Dodala, že festival vo Východnej sa okrem štátnych peňazí pripravuje aj z darov sponzorov, no zdôraznila, že darčekový kôš nepotrebujú.

Podľa riaditeľky Nocky Kresákovej už ogranizácia spomenuté verejné obstarávanie zrušila a na občerstvenie vypíše nové. "Neustriehli sme to," dodala.

Podobné obstarávania sme pred nedávnom objavili aj na ministerstve školstva, kde sa za štátne peniaze nakupoval luxusný koňak v drevených kazetách, či pero za vyše tristo eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu