Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čaplovič nemá peniaze na platy: Míňa na brandy, foťák za 5 tisíc a hotel 650 eur za noc!

DUŠAN ČAPLOVIČ: Jeho rezort si doprial kvalitu. Zobraziť galériu (4)
DUŠAN ČAPLOVIČ: Jeho rezort si doprial kvalitu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kým vláda a minister školstva presviedčajú štrajkujúcich učiteľov, že pre nich nemajú viac peňazí, v rezorte Dušana Čaploviča sa odohralo niekoľko zaujímavých nákupov. Ako napríklad koňak v darčekovom balení s cenou 132 eur za fľašu.

Koňakom v darčekovom balení sa výpočet zaujímavých faktúr nekončí. V Centrálnom registri zmlúv sme narazili napríklad aj na profesionálny fotoaparát s dvoma objektívmi a príslušenstvom za 5 435 eur. Podľa hovorcu  rezortu Michala Kaliňáka slúžili koňaky na reprezentatívne účely. "Fotoaparát sme zakúpili hlavne kvôli tlačovej službe a internetovej stránke. Starý fotoaparát už nevyhovoval požiadavkám novinárov, ktorí potrebujú kvalitné fotografie," dodal.

Účet za 15 fliaš koňaku v darčekových drevených kazetách.
Zobraziť galériu (4)
Účet za 15 fliaš koňaku v darčekových drevených kazetách.  (Zdroj: topky)

5435 eur za kvalitný fotoaparát s príslušenstvom.
Zobraziť galériu (4)
5435 eur za kvalitný fotoaparát s príslušenstvom.  (Zdroj: topky)

 

Medzi faktúrmi ministerstva sa nájdu aj ďalšie klenoty. Minister a jeho úradníci si na služobných cestách zjavne doprajú kvalitu, ako prezrádza účet za ubytovanie od Slovenského paralympijského výboru v Londýne. Minister spal za 624 eur na noc a jeho dve spolucestujúce za 319 a 275 eur na noc.

Faktúra za ubytovanie v Londýne.
Zobraziť galériu (4)
Faktúra za ubytovanie v Londýne.  (Zdroj: topky)

Medzi faktúrami Ministerstva školstva sa nájdu aj platby za najvyššie verzie iPadov, či hračky. Podľa hovorcu Michala Kaliňáka boli iPady zakúpené ako ceny do žiackych súťaží. Hračky ministerstvo zakúpilo pre žiakov slovenskej materskej školy v Rumunsku. "Sekcia medzinárodnej spolupráce ministerstva má v kompetencií aj zabezpečenie učebných pomôcok pre krajanské školy," vysvetlil Michal Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu