Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muzikanti z Lunika IX sa budú plaviť na plti: Pozrite, kde!

Muzikanti z Lunika IX sa budú plaviť počas Dňa mesta Košice na plti! Zobraziť galériu (6)
Muzikanti z Lunika IX sa budú plaviť počas Dňa mesta Košice na plti! (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Už teraz sa pripravujú! Onedlho začnú veľkolepé oslavy Dňa mesta Košice (od 30. apríla do 8. mája) a jednou z najatraktívnejších akcií je dozaista plavba na netradičných plavidlách po jazere pri Rybe pod názvom Košické Benátky.

Tohto roku je už prihlásených 16 tímov a po prvýkrát sa touto netradičnou formou bude prezentovať i rómske sídlisko Lunik IX.Áno, plánujeme takúto plavbu aj v spolupráci s Mestskými lesmi,“ dozvedeli sme sa na kultúrnom referáte MČ Lunik IX. „My skúsenosti so stavaním pltí nemáme, a tak najprv skúsime, aká je plť Mestských lesov, či nás udrží, a potom si urobíme aj my. Plť alebo plavidlo by malo uniesť 5 ľudí. Zatiaľ rátame, že na nej budú traja miestni muzikanti so speváčkou. Počas plavby budú hrať a spievať.“

Samozrejme, nielen Košické Benátky sú veľkým ťahákom pre návštevníkov osláv. Nebude chýbať trh tradičných remesiel, stavanie mája, súťažné varenie guláša, otvorenie detskej železnice, majáles, voľba študentského richtára, množstvo kultúrnych a športových podujatí a ešte omnoho viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu