Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto vás nahnevá: Zahraničná stránka ukazuje Lunik IX ako obraz Slovenska!

Lunik IX prirovnali k slumom veľkomiest. Zobraziť galériu (4)
Lunik IX prirovnali k slumom veľkomiest. (Zdroj: memolition.com)

BRATISLAVA – Zlý sen? Bohužiaľ realita. Neslávne slávny Lunik IX sa vďaka odpadkom a otrasným podmienkam, v akých ľudia na košickom sídlisku žijú, ocitol na zozname najhorších miest pre život. Reakcia Slovákov však na seba nenechala dlho čakať a v diskusii pod článkom sa strhol boj za vlasť.

 

India, Čína, Brazília, Pakistan, Pásmo Gazy, Afganistan, Filipíny a Slovensko. Tak práve fotografie z týchto krajín sa objavili na stránke memolition.com, ktorej autori uvádzajú, že ide o „miesta vo svete, kde nikto nechce žiť, ale niektorí musia“. V tejto súvislosti tak Slovensko utŕžilo poriadnu ranu. Nezainteresovaný návštevník stránky si tak vďaka dvom obrázkom môže ľahko urobiť nie veľmi pozitívny obraz o našej krajine.

V tom čase demolované bytovky na Luniku IX stránka označila jednoduchým pomenovaním Slovakia.
Zobraziť galériu (4)
V tom čase demolované bytovky na Luniku IX stránka označila jednoduchým pomenovaním Slovakia.  (Zdroj: memolition.com)

Fotky s označením „Slovakia“ totiž zobrazujú nevábnu mestskú časť Košíc v otrasnom stave práve v čase, keď došlo k demolácii zničených bytových domov s narušenou statikou. Pod článkom sa práve kvôli tomu strhla diskusia, kde Slováci preukázali ducha vlastenectva.

„Slovensko je krásna krajina s nádhernou prírodou. Nemôžete súdiť celú krajinu na základe jedného miesta,“ píše Katarína. „Bývam na juhu Slovenska a nevyzerá to tu ako na obrázkoch,“ tvrdí Patrick. Lenka zase nešetrí smajlíkmi. „Žijem na Slovensku a som úplne spokojná :D“

Indický slum sa tiež ocitol na tomto zozname.
Zobraziť galériu (4)
Indický slum sa tiež ocitol na tomto zozname.  (Zdroj: memolition.com)

Zostáva nám teda dúfať, že príspevok o „miestach, kde nikto nechce žiť“ nebude mať veľký dosah na zahraničnú verejnosť.

Popri negatívnych informáciách však prinášame aj jednu dobrú správu. Britský denník The Guardian priniesol tento týždeň článok, v ktorom Bratislavu vykresľuje ako mesto, ktoré zažíva boom novo vznikajúcich nezávislých malých pivovarov a krčiem s dobrým pivom, často zastrčených v bočných uličkách.

Diskutérka z Pakistanu sa pod článkom podobne ako Slováci ohradila voči označeniu najhoršie miesta pre život. Fotka zobrazuje dom, ktorý mal zničiť požiar. Zastala sa aj svojich krajanov, ktorí si nemôžu dovoliť lepší život, napriek tomu sú vďační za strechu nad hlavou.
Zobraziť galériu (4)
Diskutérka z Pakistanu sa pod článkom podobne ako Slováci ohradila voči označeniu najhoršie miesta pre život. Fotka zobrazuje dom, ktorý mal zničiť požiar. Zastala sa aj svojich krajanov, ktorí si nemôžu dovoliť lepší život, napriek tomu sú vďační za strechu nad hlavou.  (Zdroj: memolition.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu