Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slováci sú na Valentína náročnejší: Nestačí im večera, po čom túžia?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: loveliesex.blogspot.com)

BRATISLAVA - Časy, kedy Valentín, sviatok zamilovaných znamenal len večeru pre dvoch pri sviečkach či kyticu kvetov pre milovanú, sú už pravdepodobne dávno preč! Prieskum, ktorý v uplynulých dňoch realizovalo jedno z bratislavských nákupných centier na sociálnej sieti, priniesol nečakané výsledky.

Nároky na valentínske darčeky stále stúpajú, túžba po novom smartfóne (21% respondentov)  predbehla nové oblečenie (20 %), až za nimi sa v poradí obľúbenosti zaradila romantická večera (19%) a na štvrtom  a piatom mieste skončili parfém a luxusná dovolenka. Potvrdili to výsledky prieskumu, ktorý robil Polus City Center medzi užívateľmi sociálnej siete.

Muži by po telefóne nepohrdli ani novým LCD alebo LED televízorom a potešilo by ich športové oblečenie a džínsy. Ženy dnes už nepoteší nový zlatý, či strieborný šperk, tých čo po ňom túžia je len minimum 0,5 %.  Radšej majú akékoľvek oblečenie, až po ňom nasleduje kytica kvetov alebo romantická večera.

Mladší  muži do 30-tky  najradšej telefonujú a starší radšej pozerajú nový televízor.  Najviac večerajúcich romantikov je v Bratislave a  Prešovčania kupujú najviac kytíc . V Trenčíne je najviac ľudí túžiacich po voňajúcom parféme a v Trnave sú najmlsnejší - kôš plný dobrôt by tam potešil najviac. Nitrianske dámy  sú najviac na kabelky  a nitrianski muži chcú  hlavne nový televízor. Najskromnejší sú v Banskobystrickom kraji.

V  ankete, aký je vysnívaný valentínsky darček  hlasovalo takmer 1000 ľudí v rôznom veku od 13 do 75 rokov  rovnomerne z celého Slovenska. Najpočetnejšia skupina bola vo vekovom rozpätí od 20 do 40 rokov a zo všetkých žien i mužov, ktorí  hlasovali, bolo väčšie percento zadaných.

Rebríček želaných  valentínskych darčekov

Ženy: 

1.oblečenie rôzne

2.romantická večera alebo kytica kvetov

3.smartfón

4.parfém

5.vysnívaná dovolenka

 

Muži:

1.smartfón

2.športové oblečenie

3.nový LED alebo LCD televízor

4.romantická večera

5.vysnívaná dovolenka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu