Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Štátne weby sú údajne neprehľadné, dobrovoľníci ich chcú vylepšiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skupina mladých ľudí pracujúcich v IT sektore zoskupených pod iniciatívou "To sa nedá" rokovala vo štvrtok so štátnym tajomníkom Ministerstva financií SR Petrom Pellegrinim o možnostiach zásadného vylepšenia štátnych webov.

Dobrovoľníci navrhli najmä možnosti zlepšenia vizuálneho štýlu, členenia informácií či spôsobu komunikácie katastrálneho portálu a stránky Daňového riaditeľstva SR. Témou boli aj nedostatky aplikácie na podávanie daňových dokumentov eDane.

"Vítame túto iniciatívu a so záujmom sme si vypočuli námety. Budeme akceptovať mnohé z tých pripomienok, ktoré nám boli predložené," skonštatoval po rokovaní Pellegrini. "Pri katastri a finančnej správe je optimálna doba práve na takéto zmeny, keďže tam prebiehajú momentálne veľké IT projekty, takže tieto zmeny by sa do nich mohli zapracovať už v tejto fáze tak, aby nevytvárali žiadne dodatočné náklady," dodal.

S návrhmi sa stotožnil aj riaditeľ Finančnej správy SR František Imrecze. "Naša stránka je naozaj komplikovaná. Manažment sa tomu zatiaľ nevenoval, pretože sme mali iné priority. Je to téma súčasnosti, kedy sa ideme venovať zlepšovaniu komunikácie s podnikateľmi," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu