Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Školenie policajných riaditeľov: Prichytení ožratí v hoteli rockera z Tublatanky!

Policajti bar hotela v Nízkych Tatrách využili naplno
Policajti bar hotela v Nízkych Tatrách využili naplno (Zdroj: avena.sk)

NÍZKE TATRY – Toto im len tak neprejde! Policajti z Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) si poriadne zavarili. Ich školenie, ktoré sa konalo od pondelka v jednom zo súkromných hotelov v Liptovskom Jáne, sa totiž poriadne zvrtlo. Inšpekcia z ministerstva vnútra ich načapala, ako namiesto vzdelávania, „žúrujú“ pri pohárikoch. Informácie priniesla Tv JOJ.

Asi 50 riaditeľov a ich zástupcov z krajských oddelení hraničnej a cudzineckej polície sa malo tento týždeň od pondelka do štvrtka školiť v Nízkych Tatrách. Po vyčerpávajúcom dni plnom informácii o novinkách v cudzineckom zákone sa však vzdelávanie zvrtlo na divoký alkoholový žúr.

Škandál odhalila kontrola z ministerstva vnútra, ktorá deň po opíjaši kolegov, zavítala do hotela. Inšpekcia podrobila všetkých účastníkov školenia skúške na alkohol, pričom až deviati z nich „neprešli“. Ako informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová, u šiestich z nich zistili 0,15 mg/l a viac alkoholu v dychu, čo je v prepočte od 0,31 promile. Všetci boli pritom v službe, školenie sa totiž považuje za prácu, ktorú majú riadne zaplatenú.

Najväčšiemu „žúrmajsterovi“ zo skupiny mužov zákona namerali v dychu dokonca až 1 promile. Keďže skúšku na alkohol robili policajtom až na druhý deň približne o 11-tej, v čase, keď bol večierok v plnom prúde, im mohli namerať oveľa vyššie hodnoty. Napríklad muž s váhou 85 kilogramov by nafúkal o 11-tej doobeda 1 promile  vtedy, ak by vypil do dvanástej večer pol litra tvrdého alkoholu.

Informácie o opitých mužoch zákona potvrdilo aj ministerstvo vnútra. Minister Robert Kaliňák pokladá alkoholový incident za hrubé porušenie pracovnej morálky a nepopiera, že policajti budú musieť svoje vedúce pozície opustiť a prepustia ich do civilu.

Zaujímavosťou je, že majiteľom hotela, v ktorom boli policajti ubytovaní, je basgitarista skupiny Tublatanka Juraj Topor.  "Chodia ku nám pravidelne. Máme s nimi len dobré skúsenosti," vyjadril sa pre Topky k policajnému škandálu. Inšpekcia bude zisťovať aj to, prečo sa muži zákona školili v súkromnom hoteli a nie v zariadení ministerstva vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu