Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajná hanba v priamom prenose: Cestného piráta potľapkal a pustil bez pokuty!

Policajt v družnom rozhovore s cestným pirátom Zobraziť galériu (11)
Policajt v družnom rozhovore s cestným pirátom (Zdroj: Tip čitateľa)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Policajt ruka v ruke s motorkármi? Tak nejako to vyzerá v Liptovskom Mikuláši, kde sa minimálne jeden milovník dvojkolesových tátošov môže po cestách preháňať neobmedzene. Prekročenie rýchlosti a prelepená ŠPZ-tka? Pre hliadkujúceho policajta žiaden problém, previnilec v prilbe si vyslúži len potľapkanie po pleci a môže trieliť ďalej. Videá, ktoré nám do redakcie zaslal rozhorčený čitateľ Ivan, hovoria za všetko.

Vaše tipy

Počas sobotňajšieho merania rýchlosti na jednej z ciest v Liptovskom Mikuláši sa nášmu čitateľovi Ivanovi naskytol pohľad na prinajmenšom čudné správanie hliadkujúceho policajta. Na jednom z videí, ktoré sa mu podarilo zhotoviť, vidieť ako strážca zákona zastavuje evidentne prirýchlo idúceho motorkára, ktorého zvuk motora počuť už z diaľky. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, keby na prvý pohľad bežná kontrola neskončila fiaskom.

Motorkár po výzve zastavuje, zosadá z motorky a dáva sa do družného rozhovoru s jedným z mužov zákona. Ten si okamžite všíma prelepenú ŠPZ-tku, ktorou si chcel ostrieľaný cestný pirát zrejme zabezbečiť anonymitu, samozrejme nelegálne. Bežne by ho mastná pokuta ako za rýchlosť, tak za nečitateľnú ŠPZ-tku určite neminula. V tomto prípade však zrejme nešlo o bežného smrteľníka.

Krátky rozhovor a motorkár môže pokračovať v šialenej jazde.
Zobraziť galériu (11)
Krátky rozhovor a motorkár môže pokračovať v šialenej jazde.  (Zdroj: Tip čitateľa)

"Ako je jasne vidieť, motorkár určite nešiel 50 km/h a musel sa poznať s policajtom, keďže ho potľapkal po pleci," napísal nám pobúrený Ivan. Hliadkujúci policajt motocyklistovi formálne skontroluje doklady a po krátkom rozhovore sa s ním rozlúči. Jediným "trestom" za šialenú jazdu mestom bolo potľapkanie od pána policajta, po ktorom motorkár s úsmevom na tvári odfrčal preč.

Prešľapom policajta s dvojitým metrom sa už zaoberajú jeho žilinskí kolegovia. "Podnet sme zaevidovali a postup policajnej hliadky prešetrí oddelenie kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline," povedal nám žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Na to, či bolo správanie muža s heslom "pomáhať a chrániť" adekvátne, si urobte názor sami.

VIDEO č.1: Hluk motora rútiaceho sa motocykla počuť z diaľky

Policajt s kamarátom motorkárom

VIDEO č. 2: Po družnom rozhovore motorkár odchádza bez pokuty

Policajt s kamarátom motorkárom 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu