Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vypátrali mladíka, ktorý zapálil dymovnicu na Dúhovom Pride

Mladík zapálil dymovnicu na Dúhovom Pride
Mladík zapálil dymovnicu na Dúhovom Pride (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA – Žilinským policajtom sa vďaka fotografiám uverejneným v médiách podarilo vypátrať mladíka, ktorého podozrievajú zo zapálenia dymovnice na Dúhovom Pride 9. júna v Bratislave. Policajný vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Dominika D. z okresu Námestovo z prečinu výtržníctva, za čo mu hrozia tri roky väzenia.

„Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave chce týmto poukázať, že monitorovaním športových alebo iných verejných podujatí sa polícii podarilo už niekoľkokrát identifikovať páchateľa – narušiteľa podujatia,“ dodal bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Bratislavskí policajti najprv hneď po Dúhovom Pride informovali, že na Námestí slobody zadržali podozrivého z protiprávneho konania. Eskortovali ho na policajné oddelenie, aby podal vysvetlenie. Išlo o 18-ročného muža z okresu Martin, ktorého pôvodne podozrievali, že počas verejného zhromaždenia sa podieľal na zapálení dymovnice. Muž sa potom snažil z miesta ujsť. Po podaní vysvetlenia a vyhodnotení kamerových záberov z verejného zhromaždenia polícia dospela k názoru, že nie je páchateľom tohto skutku.

Policajti potom 13. júna požiadali o pomoc pri pátraní po podozrivom, asi 20-ročnom mužovi s tmavými na krátko ostrihanými vlasmi a úzkymi dioptrickými okuliarmi. Počas verejného zhromaždenia mal oblečené tričko s výraznými priečnymi pásmi a na ňou bledú bundu. Výsledkom bol úspech v pátraní.

Peczár dodal, že Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave bude v monitorovaní podujatí pokračovať a zadokumentuje na nich každé prípadné protiprávne konanie. „Podľa charakteru a vážnosti veci následne rozhodne o ďalšom postupe či už v priestupkovom alebo trestnoprávnom konaní,“ uzavrel hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu